Artėjant rinkimų pabaigai LRT transliavo laidą, kurioje kalbėjo vienas iš kandidatų į Vilniaus merus – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Dainius Kreivys. LRT dėl šio incidento atsiprašė, tačiau R. Karbauskis teigė netikintis, kad tai – atsitiktinumas. „Jei tai nebūtų nacionalinis transliuotojas, tikriausiai, būtų labai rimta problema. Nežinau, kaip dabar elgsis Vyriausioji rinkimų komisija, bet iš tikrųjų tai negražus faktas. Netikiu, kad žmonės, kurie dirba LRT, nežinojo, kas dalyvauja rinkimuose Vilniuje“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

LVŽS vykdo akciją „Saugokim vyrus“, kuri buvo tęsiama ir rinkiminiu laikotarpiu. Pats R. Karbauskis teigia, kad tai – jokiu būdu ne agitacija, nes esą akcija vyksta jau septynerius metus. „Nė vieną kartą nebuvo jokios agitacijos ir nebus, – kalbėjo R. Karbauskis. – Tiesiog važiavo (akcijos autobusiukas – DELFI) pagal maršrutą.“

Kartu su R. Karbauskiu į štabą atvykęs S. Skvernelis teigė, kad jo nuotaika taip pat pakili, tačiau tikino, kad šį kartą rezultatų iki ryto jam sekti neteks – ankstyvą rytą išvyksta į komandiruotę Airijoje.

S. Skvernelis taip pat sulaukė klausimo apie LRT transliuotą laidą, S. Skvernelio teigimu, „norisi tikėti, kad tai buvo klaida“. „Kiekvienas, kuris padaro nusižengimą, atsiprašo, tai lengvinanti aplinkybė“, – teigė premjeras.

„Valstiečių“ kandidatas į Prezidentus taip pat įvertino ir kandidatus „valstiečių“ sąraše – beveik trisdešimt sąraše esančių asmenų yra teisti. „Matyt, ne tik „valstiečių“ sąraše. Tokia mūsų realybė, tik nežinau, kodėl. Ar per gerai dirba teisėsaugos institucijos, kad daug kas teistumą gavo, ar neturime tiek daug žmonių, kad galėtume pasirinkti neteistus. Manau, kad jei esi teistas už nusikaltimą, net jei teistumas pasibaigęs, politikoje nereikėtų dalyvauti“, – tvirtino kandidatas į Prezidentus.