Savivaldos rinkimuose dalyvavo 47,8 proc. rinkėjų – šiek tiek daugiau nei per ankstesnius rinkimus, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Sekmadienį prie balsadėžių atėjo 41,5 proc. rinkėjų, dar 6,3 proc. balsavo iš anksto.

„Matome, aktyvumas rinkėjų išaugęs, tendencija prasidėjo išankstiniame balsavime, ji liko ir rinkimų dieną. Kai kuriuose apylinkėse turėjome ir eilučių, rinkėjams teko ir palaukti“, – sekmadienio vakarą spaudos konferencijoje sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė.

2015 metų savivaldos rinkimuose dalyvavo 47,2 proc. rinkėjų, 2011 metais – 44 proc.

Mykolo Romerio universiteto politologės Rimos Urbonaitės teigimu, šie rezultatai rodo, jog esminių pokyčių šiuose rinkimuose aktyvumo prasme nebuvo.

„Kol kas matyčiau, kad yra kai kurios tendencijos besitęsiančios: aktyvumas didžiausias yra tose pačiose savivaldybėse, didmiesčiai dar labiau yra kritę. Matyt, didmiesčiuose matome tendenciją, kad valdžia labiau tolsta nuo gyventojų“, – BNS sakė politologė.

Aktyviausi rinkėjai buvo Birštone (67,9 proc.), Lazdijų rajone (62,3 proc.), Pagėgiuose (61,5 proc.) ir Širvintose (60,8 proc.).

Vangiausiai balsavo Klaipėdos miestas (38,7 proc.), Klaipėdos rajonas (39,98), Šiaulių rajonas (39,7 proc.) ir Panevėžio rajonas (39,8 proc.).

Sekmadienį, užsidarius balsavimo apylinkėms, nuo 20 val. DELFI rengia specialią rinkimams skirtą laidą.

Partijų lyderiai, kandidatai į merus ir apžvalgininkai bei naujausios žinios ir nuotaikos iš kandidatų štabų – visa tai tiesioginėje DELFI TV laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)