Antradienį šiauriau Lietuvos slinks ciklonas, mes pateksime į jo vėjuotąją dalį. Vyraujantis pietvakarių vėjas dieną suksis iš vakarų, šiaurės vakarų - daugelyje vietovių įsisiautėdamas iki 15-20 m/s, naktį ir rytą pajūryje, dieną Tauragės ir Marijampolės apskrityse gūsiai stiprės ir iki 21-24 m/s. Naktį negausiai lynos, o štai dieną krituliai intensyvės - lietų Žemaitijoje ir šiauriniuose rajonuose ims keisti šlapdriba. Temperatūra išliks teigiama, naktį atvės iki 1-5 laipsnių šilumos, dieną bus nuo 2 iki 7 šilumos.

Trečiadienį vėjas rims, tačiau naktį rytiniuose rajonuose vėjo gūsiai dar kai kur sieks 15-17 m/s. Daugelyje rajonų besilankantys krituliai toliau keis savo būvį iš lietaus į šlapdribą ir sniegą. Dieną nedidelio sniego ir šlapdribos sulauks tik pajūris ir kai kurie pietrytiniai regionai. Temperatūra naktį svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, dieną didesnėje šalies dalyje numatoma silpnai teigiama temperatūra, šiaurės rytiniuose rajonuose išsilaikys 0-2 laipsnių šaltukas. Teks saugotis plikledžio.

Ketvirtadienį artėjant naujam ciklonui vėjas vėl šiek tiek sustiprės, vietomis gūsiai pasieks 15-16 m/s greitį. Su pietų, pietvakarių krypties vėju plūstanti šiluma sniegą pavers lietumi. Naktį termometrams rodant nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, daug kur susidarys plikledis. Dieną temperatūra šoktelės iki 4-9 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį daugelyje rajonų praslinks debesys su nedideliu lietumi ir dulksna, dieną lietaus klius jau žymiai daugiau. Smarkokas vėjas rinksis pietvakarių kryptį ir toliau neš šilumą į mūsų kraštą. Temperatūra naktį nenukris žemiau 3-7 laipsnių šilumos, dieną sulauksime 5–10 laipsnių.

Šeštadienis numatomas sausesnis, bet vėsesnis nei penktadienis. Sekmadienį Lietuvą apims nauja mišrių kritulių zona, temperatūra priartės prie 0 laipsnių.