Ketvirtadienį paskelbtame sąraše - partizano Jono Kadžionio, rezistentų vyskupo emerito Jono Kaunecko, kunigo Roberto Grigo, Nijolės Sadūnaitės, Petro Plumpos, signatarų Algirdo Endriukaičio, Bronislovo Genzelio, Romo Gudaičio, Irenos Andrukaitienės, Leono Milčiaus, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narių Romo Pakalnio, Broniaus Leonavičiaus, Sąjūdžio pirmeivių Dionizo Varkalio, Vytauto Karčiausko, Lino Medelio, Irenos Vasinauskaitės pavardės. Komitetui taip pat priklauso profesoriai Arvydas Janulaitis, Rasa Čepaitienė, Algis Vyšniūnas, Kęstutis Jarašiūnas, Saulius Arlauskas, Vytautas Daujotis, Rita Miliūnaitė, Laimutė Kalėdienė, Jūratė Laučiūtė, Donatas Stakišaitis, Alfonsas Vaišvila, filosofai Vytautas Rubavičius, Kęstutis Dubnikas, Mindaugas Stoškus, Saulius Juknevičius, politologai Algimantas Jankauskas, Andrius Švarplys, Audrius Makauskas, Vytautas Sinica, žinomi menininkai Jurga Lago, Gitenis Umbrasas, Audrys Karalius, Irma Leščinskaitė, Faustas Latėnas, Gediminas Storpirštis ir kiti.

Pasak komitetą subūrusio V. Radžvilo, pagrindinė komitetą vienijanti idėja yra Lietuvos valstybės ir lietuvių tautos išlikimas, pasipriešinimas globalizmo siautėjimui, smaugiančiam lietuvišką verslą ir išsiurbusiam žmones iš Lietuvos.

„Tikimės, kad plati ir vieninga komiteto sudėtis taps pavyzdžiu ir paskata telktis į visiems geros valios Lietuvos piliečiams, kuriems rūpi tie patys idealai. Kviečiame visus, kam rūpi Lietuvos ir ES išlikimas, neskaldyti bendraminčių partiniais pagrindais ir daugybės sąrašų kūrimu, kaip jau nutiko su prezidento rinkimais“, - teigė prof. V. Radžvilas.

Komitetas taip pat pradėjo rinkti aukas, atskleidė savo logotipą, pirmąkart viešai publikavo rinkimų programą.

Lietuvoje rinkimai į EP vyks gegužės 26 dieną.