Policijos suvestinėje pažymėta, kad pirmadienį, apie 11.35 val., gautas pranešimas, kad Lazdijų ligoninėje asmenys galimai vaikšto ir agituoja už ką balsuoti.

Tos pačios dienos vakarą, apie 20.20 val., į Lazdijų miesto savivaldybę atėję du neblaivūs asmenys (46 m. amžiaus, kuriam nustatytas 2,33 promilės girtumas, ir 51 m. amžiaus, kuriam nustatytas 2,56 promilės girtumas) įžeidinėjo rinkimų komisijos narius.

Policija taip pat užfiksavo, kad Prienų rajono Šilavoto kaime, prie parduotuvės, skelbimų lentoje, raudonais dažais nupurkšti skelbimai ir įvairių judėjimų, partijų bei komisijų agitaciniai plakatai, taip pat naktį dažais apipurkštas rinkimų stendas, pastatytas prie autobusų stotelės.

Pirmadienį, apie 11.07 val., Varėnoje, Vytauto gatvėje, gautas pranešimas, kad vyras galimai atvežė tris asmenis į rinkiminę apylinkę balsuoti 2019 metų savivaldos rinkimuose.

Policija neturi pranešimų apie balsų papirkimo atvejus

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis DELFI patikino, kad policija nėra užregistravus pranešimų apie galimus balsų papirkimo atvejus.

Tą patį patvirtino ir Alytaus apskrities, kuriai priklauso ir Lazdijai, vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Kristina Janulevičienė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė teigė, kad yra gaunama ir tokių pranešimų, kurie nepasitvirtina.

„Vakar kalbėjomės su Policijos departamentu, kad buvo pranešimas apie galimai neblaivią komisijos pirmininkę Panevėžyje. Policijos pareigūnai nuvažiavo, patikrino blaivumą ir pasirodė, kad viskas yra tvarkoje.

Buvo sugadintas reklaminis stendas, pranešama apie neblaivius asmenis, einančius balsuoti, yra gaunamas vienas-kitas pranešimas, kad siūlo 10-20 eurų, bet kol kas dar nėra patvirtinta ta informacija, pažeidimai nepasitvirtino“, – sakė L. Matjošaitytė.

Rinkėjai dalyvauja aktyviai

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną savivaldybių tarybų rinkimų balsavime rinkėjai dalyvavo aktyviai, konstatavo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

9.00 val. (įskaitant ir vakar dieną) duomenimis, Vyriausiosios rinkimų komisijos informacinėje sistemoje balsavusiais iš anksto buvo pažymėta 34 921 rinkėjas. Tai sudaro 1,42% visų rinkėjų sąrašuose įrašytų rinkėjų.

Šiais metais pirmąją išankstinio balsavimo dieną balsavo daugiau rinkėjų nei prieš ketverius metus. Primename, kad 2015 m. savivaldybių tarybų rinkimuose pirmąją balsavimo iš anksto dieną balsavo 30 954 rinkėjai.

Aktyviausiai išankstinio balsavimo metu balsavo didmiesčių Vilniaus (5 048), Kauno (2 416) ir Klaipėdos (1 275) miestuose esantys rinkėjai.