„Aš labai skatinu ir prašau, ir Seimo valdyboje apie tai kalbėjome, kad visi projektai, kurie dabar yra „poilsio“ stadijoje komitetuose, kad jie būtų pakelti. Komitetų pirmininkų prašysime paaiškinimų apie kiekvieną projektą, kodėl jis guli ir kodėl yra nesvarstomas“, - trečiadienį po Seimo valdybos posėdžio žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Vienas iš tokių įstrigusių projektų reglamentuoja vardų ir pavardžių bei gatvių pavadinimų rašymą lenkų rašmenimis. Seimo pirmininko V. Pranckiečio teigimu, projektas negrįžo į plenarinį posėdį todėl, kad dar nepaskelbtos sąlygos ekspertizei atlikti.

„Neparengtos sąlygos lietuvių kalbos ekspertams, turime atlikti viešąjį pirkimą, ir Teisės ir teisėtvarkos komitetas turėtų paskelbti tai ekspertizei sąlygas. Tai nepadaryta, todėl kviesiu komitetą tuo pasirūpinti“, - sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis, antradienį baigęs darbo vizitą Lenkijoje, sako, kad iš Lenkijos parlamento vadovų nesulaukė dėl to konkrečių klausimų.

„Jie nekelia konkrečių klausimų todėl, kad yra dvišalė Lietuvos ir Lenkijos Seimo narių Asamblėja, tai veikiantis organas, yra sudarytos komisijos ir tose komisijose yra diskutuojami tie klausimai. Esu kalbėjęs anksčiau apie tai ir sakiau, kad pas mus yra keli projektai dėl pavardžių rašymo. Sakiau, kad turime suprasti, kad tiems klausimams yra opozicija aiški ir todėl jie sunkiai yra svarstomi“, - sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis vasario 25-26 dienomis Lenkijos Senato maršalkos Stanislawo Karczewskio kvietimu viešėjo Varšuvoje.

Šiemet bus minimos abiem valstybėms reikšmingos istorinių įvykių sukaktys: Liublino unijos 450-osios metinės, 225-osios Tado Kosciuškos sukilimo metinės, 25-osios draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties metinės. Planuojama šias jubiliejines datas paminėti bendrais renginiais.