Jis į sąrašą įrašytas antruoju numeriu po europarlamentaro Bronio Ropės.

„Aš pats kreipiausi į Šarūną, nes mano įsitikinimu, tokių asmenybių įsijungimas į politiką yra labai naudingas Lietuvai“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Pasak R. Karbauskio, Š. Marčiulionis siūlys Europos Parlamente įsteigti Jaunimo ir sporto komitetą.

Toliau penketuke – viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas, verslininkė Laima Moginienė ir patarėja Europos Parlamento žaliųjų frakcijoje dirbanti Karolina Štelmokaitė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba penktadienį patvirtino partijos kandidatų Europos Parlamento rinkimuose penketuką.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną.

Po Tarybos susirinkimo buvo paviešintas ir Š. Marčiulionio laiškas, kuriuo jis kreipėsi į LŽVS.

„Stebiu, kaip didžioji dauguma politikų, kurie baigia savo kadenciją Europos Parlamente, buvo Europos pasiklydusio traukinio palydovai ir ginti šalies interesų, net ir turėdami visas galimybes, nemokėjo. Nesmerkiu jų, bet taip yra“, – laiške rašė Š. Marčiulionis.

Šarūno Marčiulionio laiškas LVŽS:

Simboliška, bet lygiai prieš 30 metų važiavau į Jungtines Amerikos Valstijas kaip lietuvis krepšininkas atstovauti atgimstančiai šaliai. Jau tada pajutau, koks yra pasididžiavimo savo valstybe skonis, bet ir puikiai supratau, kad siekiant gerų rezultatų, reikia įdėti labai daug pastangų. Kaip ir tada, taip ir dabar keliu sau tuos pačius uždavinius, kurie susiję su Lietuva, jos įvaizdžiu ir galimybėmis Lietuvos žmonėms.

Žengiu šį žingsnį, nes manau, kad šiuolaikiniame pasaulyje nuo taršos reikia saugoti ne tik gamtą, vandenynus ir miškus, bet būtina saugoti ir ateities kartų kūnus bei protus. Žinau, kad galiu padėti, esu pasirengęs tapti pokyčių ir tuos pokyčius įgyvendinančios jūsų komandos dalimi.

Mus vienija bendras tikslas, tos pačios vertybės. Matau, kiek Jumyse užsidegimo ir veržlumo daryti tai, ką žadėjote rinkėjams, net jeigu sulaukiate milžiniško pasipriešinimo ir prieš jus nukreipto skepticizmo. Kalbant apie pastarąjį ir nedraugiškus veiksmus, kuriuos esu patyręs ir net neabejoju, kad po mano apsisprendimo tapti politinio gyvenimo dalimi, patirsiu tai dar kartą. Tačiau net neabejoju, jog žinojimas, kad elgiuosi teisingai, padės užtikrintai eiti į priekį, kaip daro Jūsų lyderis Ramūnas Karbauskis.

Šiandien esu pasiruošęs padėti atlikti darbus, kurie būtų naudingi mūsų valstybei. Mes visi žinome, jog Europos laukia nauji iššūkiai ir pokyčiai su laikmetį, žmonių poreikius, gyvenimo būdu atitinkančiomis reorganizacijomis. Todėl Lietuvai atstovauti turi daugiau asmenų, kurių argumentai Europos Parlamente bus išgirsti. Stebiu, kaip didžioji dauguma politikų, kurie baigia savo kadenciją Europos Parlamente, buvo Europos pasiklydusio traukinio palydovai ir ginti šalies interesų, net ir turėdami visas galimybes, nemokėjo. Nesmerkiu jų, bet taip yra. Jūs turėdami vieną narį Europos Parlamente, pasiekėte labai daug – B. Ropei pavyko įtikinti kolegas, kad uždarydami Ignalinos AE nusipelnėme gauti Europos žadėtą paramą darbams užbaigti. O tai reiškia Lietuvai papildomus daugiau nei 220 mln. eurų. Ir tai ne vienintelis jo darbas, kurį išgirdo ne tik Lietuva.

Mano darbų sąraše yra daug veiklų, kurios reikalingos Lietuvai. Tarp jų yra ir tos, kurios yra man artimos ir pažįstamos – dėmesys sporto ir sveikatingumo klausimams. Peržvelgę visus daugiau kaip dvidešimt Europos Parlamento komitetų, drauge su Lietuvos ir tarptautinės sporto, sveikatingumo bendruomenės nariais pasigendame šiuo metu neišvengiamai reikalingo „Jaunimo ir sporto“ komiteto. Aš dėsiu visas pastangas, kad tokia politikos kryptis atsirastų Europos Parlamente, tuomet LVŽS visuomenės, jaunų žmonių sveikatingumo ir sporto problemas galėtų spręsti Europos Sąjungos lygmenyje.

Dėkoju Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkui ir Jums už išreikštą pasitikėjimą ir kvietimą drauge atlikti daug reikšmingų, svarbių ir laukiamų Lietuvai darbų. Esu pasiruošęs ne tik išnaudoti savo turimą patirtį, bet ir kurti naujas iniciatyvas tiek Lietuvoje, tiek Europos Parlamente.

Dėkoju Jums visiems, kad priimate mane į savo komandą.

Su didele pagarba už daromus darbus Lietuvai,

Šarūnas Marčiulionis