Vilniaus apygardos teismas vasario 21 dieną panaikino šių metų sausį priimtą Vilniaus apylinkės teismo sprendimą, – teismas nurodė sumokėti 3,3 tūkst. eurų V. Vasiliauskui.

V. Vasiliauskas teisme teigė, kad „Lietuvos rytas“ vėlavo vykdyti teismo nurodymą paneigti laidoje „Patriotai“ 2016 metų balandį paskleistą informaciją, žeminančią jo garbę ir orumą.

„Lietuvos rytas“ paneigti informaciją buvo įpareigotas praėjusių metų liepos 5 dieną, tačiau tai padarė tik spalio 2-ąją, per pirmąją naujojo sezono „Patriotų“ laidą. Pasak V. Vasiliausko, teismo sprendimas buvo nevykdomas 82 dienas, nors tai turėjo būti padaryta per savaitę.

„Lietuvos rytas“ teismui teigė, kad paneigimas turėjo būti paskelbtas būtent laidoje „Patriotai“, tačiau ji vasarą netransliuojama, – pirmoji sezono laida buvo rodoma spalio 2 dieną.

Vilniaus apygardos teismas vertino, kad pirmosios instancijos teismas neatsižvelgė į „Lietuvos ryto“ galimybę paneigimą paskelbti anksčiau. Tuo metu delsimą, anot teismo, lėmė objektyvios priežastys.

„Lietuvos rytas“ 2016-ųjų kovo-gegužės mėnesiais kaip tikrą faktą skelbė išgalvotus neva LB Priežiūros tarnybos vadovo Vytauto Valvonio ir jo draugo Andriaus Labunsko pokalbius, kur jie esą kalbėjo apie kyšį.

Dėl publikacijų ir laidų į teismą kreipėsi ir V. Vasiliauskas. Vilniaus miesto apylinkės teismas konstatavo, kad „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos priemonės skelbė neteisingas žinias, pažemino V. Vasiliausko garbę bei orumą ir įpareigojo „Lietuvos rytą“, „Lrytas“ ir „Lietuvos ryto televiziją“ paskelbti paneigimus.

Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso pažeidimus dėl „Lietuvos ryto“ publikacijų yra konstatavusi ir žiniasklaidos savireguliacijos institucija – Visuomenės informavimo etikos komisija.