„Pagal teismo nutartį vakar mano namuose buvo atlikta krata, kaip ir mano patarėjo Aivaro Kadziausko“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė meras.

Spaudos konferenciją surengęs meras taip pat apkaltino kelis politikus ir prokurorus organizuojant susidorojimą ir pareiškė, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja spaudė teisėjus.

R. Malinauskas kalbėjo likus keliolikai minučių iki Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimo panaikinti jam teisinę neliečiamybę.

To paprašė teisėsauga, kad galėtų pareikšti merui įtarimus dėl korupcijos.

Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovo Žydrūno Bartkaus teigimu, teisėsauga įtaria, kad mokėti kyšiai vadinamojoje Vijūnėlės dvaro byloje.

R. Malinauskas turi neliečiamybę kaip kandidatas į Druskininkų merus.

Meras patvirtino gavęs teisėsaugos šaukimą į apklausą ir nurodė, kad jos laikas yra derinamas.

„Jeigu bus pareikšti įtarimai man korupcija, tai bus tiesiog absurdas, kuris anksčiau ar vėliau išaiškės“, – kalbėjo kurorto vadovas.

„Aš nepažįstu nė vieno žmogaus, kuris buvo paminėtas žiniasklaidoje vakar apie sulaikymus ir taip toliau, bet esu įsitikinęs, kad bent jau dalis jų yra sulaikyta todėl, kad jie nepakluso nurodymams“, – pridūrė jis.

Šiuo metu byloje yra įtariami 26 asmenys, tarp jų – aštuoniems teisėjams ir penkiems advokatams.

Mero patarėjas A. Kadziauskas teigė kol kas nebuvęs apklaustas.

Įtariama, kad sutartų kyšių suma galėjo siekti 400 tūkst. eurų. Anot prokuratūros, konkretūs kyšiai svyravo nuo vieno tūkstančio iki 100 tūkst. eurų.

Meras įtarimus jo atžvilgiu vadina „aukščiausių politikų afera“ ir desperacija, kad Lietuva dėl Vijūnėlės dvaro gali pralaimėti bylą Strasbūro teisme.

„Norėčiau pasakyti, kad Lietuva, ko gero, priėjo aklavietę su šita afera. Sakiau, sakau ir sakysiu, ir esu garantuotas, ir žinau, kad nė vieno pažeidimo Vijūnėlės dvaro dokumentacijoje ir visuose kituose dalykuose nėra ir nebuvo. Visa tai buvo sufabrikuota žmonių su aiškiais interesais“, – kalbėjo R. Malinauskas.

Jis teigė, kad prieš Druskininkų savivaldybę susidorojimas vykdomas jau aštuonerius metus, o to iniciatoriai yra vietos liberalai Juozas Šarkus, Valdas Trinkūnas, prokurorai Marius Šalčius ir Irmantas Mikelionis.

Druskininkų meras apkaltino prezidentės vyriausiąją patarėją teisės klausimais Rasą Svetikaitę darius spaudimą teisėjams.

„Pagal mūsų duomenis, visi teisėjai buvo spaudžiami arba netiesiogiai, arba per teismų vadovus Svetikaitės“, – teigė jis.

R. Malinauskas taip pat kaltino Seimo narį liberalą Vitalijų Gailių klastojus dokumentus ir siuntinėjus nurodymus teisėsaugai.

Meras tvirtino, kad naujausi teisėsaugos įtarimai susiję su artėjančiais savivaldos rinkimais.