„Apsivalymas teisėsaugoje ir teismuose yra geriausias Prezidentės vykdytos nuoseklios ir ilgametės skaidrumo bei kovos prieš korupciją politikos rezultatas. Sveikinu institucijose vykstantį apsivalymą ir netoleranciją galimiems aukščiausio lygio teisėjų nusikaltimams, - pranešime spaudai teigia G. Landsbergis. - Tai dar sykį patvirtina faktą, kaip svarbu, kad šalies Prezidentas būtų skaidrumo principų pagrindinis gynėjas.

Taip pat jis teigia, kad premjero Sauliaus Skvernelio elgesys jam atrodo komiškas.

„Premjero bandymas pasišildyti prie kovos su korupcija temos atrodo komiškai, nes tiek dėl jo, tiek dėl jį delegavusios partijos skaidrumo yra kilę daugybė abejonių, - teigiama TS-LKD frakcijos vadoo pranešime. - Premjeras iki šiol nėra išsklaidęs visuomenėje kilusių abejonių tiek dėl jo neskelbtų susitikimų su Dariumi Gudeliu bei jo laimėtų valstybinių viešinimo konkursų, vyriausybės pasitarimo įrašų sunaikinimo aplinkybių bei nemažai kitų istorijų. O Klaipėdos uosto įmonių akcininkų, susijusių su baltarusiškų trąšų prekyba, veržimasis į Klaipėdos tarybą su valstiečiais ar „Agrokoncerno“ interesų atstovavimas Seime sudaro įspūdį, kad valstiečiai sau pašonėje leidžia atsirasti naujai kastai, kuriai neliečiamumą garantuoja tas pats Skvernelis“.

Teisėsauga trečiadienį pranešė, kad dėl įtarimų korupcija sulaikyti aštuoni teisėjai ir penki advokatai.

Įtariama, kad sutartų kyšių suma galėjo siekti 400 tūkst. eurų. Anot prokuratūros, konkretūs kyšiai svyravo nuo vieno tūkstančio iki 100 tūkst. eurų.

Korupcija įtariami Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Viktoras Kažys, Konstantinas Gurinas ir Valdimaras Bavėjanas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Arūnas Kaminskas, Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Gintaras Čekanauskas, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys.

Taip pat sulaikyti penki advokatai – Drąsutis Zagreckas, Romualdas Mikliušas, Giedrė Cimbolienė, Aivaras Surblys ir Klaipėdoje praktikuojantis Marius Navickas.

Iš viso sulaikyti 26 asmenys.