Pretendentas užsuko pirmadienį į VRK, tačiau nepristatė ten jokių dokumentų.

„Šiandien paskutinė diena, kada galima pateikti dokumentus, aš pretenduoju į Lietuvos Respublikos prezidentus“, – žurnalistams sakė V. Gudiškis.

Vyras sakė užstatą pateiksiąs artimiausiomis dienomis.

„Pagal įstatymus užstatą galima iki kovo 8 d. pateikti, bet aš pateiksiu žymiai anksčiau, kadangi man reikalingi rinkimų lapai. Aš gyvenu Balsiuose, Balsių bendrija renkasi 27 d., pateiksiu ten lapus, ir manau, kad Balsiuose surinksiu apie 25 tūkst. parašų. Ten jau gyvenu 19 m., ir ten mane gerai pažįsta, be to esu sporto federacijos, ledo ritulio (asociacijos) prezidentas , buvau trijose olimpiadose ir manau, kad Lietuva už mane balsuos“, – sakė V. Gudiškis.

Pinigų negaila

Vyras tikino, kad jam negaila 4,6 tūkst. eurų užstatui skiriamų pinigų. Jis yra įsitikinęs, kad jie sugrįš. Tačiau jo turima informacija apie tai, kokiu atveju grįžta už užstatą sumokėti pinigai, yra netiksli.

„Negaila, man pinigai – 4,6 tūkst. eurų tikrai sugrįš. Aš surinksiu 25 tūkst. parašų Balsiuose. (…) Kas liečia pinigus neturiu jokių problemų, kadangi LTOK (Lietuvos tautinio olimpinio komiteto) remėjas yra „Olifėja“ , ten mano draugai, aš jų pavardžių neminėsiu, bet jie yra deklaravę nemažai pinigų, jie mane tikrai parems“, – sakė V. Gudiškis.

Plačiau apie kandidato pažiūras DELFI yra rašęs čia.

Pinigus grąžintų, jei surinktų 7 proc. balsų

Vyras yra teisus dėl to, kad jam šiandien dar nebūtinai reikėjo būti sumokėjus užstatą. VRK narys Vilius Semeška DELFI paaiškino, kad pretendentai tai turi padaryti iki kovo 8 d.

Tačiau surinkti parašų tam, kad susigrąžintų sumokėtą užstatą, neužtenka. Tam dar reikia rinkimuose surinkti bent 7 proc. balsų.