„V. P. Andriukaitis, palyginus su tais, kurie pastaruoju metu skelbė savo kandidatavimą, yra palyginti respektabilus kandidatas. Nors jis rinkimų veikiausiai ir nelaimės, vien tai, kad politikas dalyvauja, padės socialdemokratams atsistoti ant kojų. Turint galvoje jo seną kaip politiko įdirbį bei kylančius Gintauto Palucko vadovaujamos partijos reitingus, manau, kad jis bus visai rimtas žaidėjas kairiojoje politinio spektro pusėje. Nenustebčiau, kad jis gautų nuo penkių iki dešimties procentų ir tai jau padarytų jo dalyvavimą rinkimuose prasmingą“, - teigia docentas V. Valentinavičius.

Pasak politologo, V. Andriukaitis gali atimti nemažai balsų iš premjero S. Skvernelio.

„Grūstis kairėje pusėje didėja. S. Skvernelis turi vis daugiau konkurentų, kurie atiminės balsus būtent iš jo, o ne iš Ingridos Šimonytės ar Gitano Nausėdos“, - teigė V. Valentinavičius.

Socialdemokratų keliamas eurokomisaras V. P. Andriukaitis penktadienį pranešė, kad dalyvaus Prezidento rinkimuose.

67 metų politikui tai bus trečiasis bandymas šalies vadovo rinkimuose. Jis dalyvavo 1997 ir 2002 metų Prezidento rinkimuose.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) dar praėjusių metų lapkritį paskelbė, kad V. P. Andriukaitis yra jų kandidatas Prezidento rinkimuose. Jo kandidatūrą iškėlė 40 LSDP skyrių. Tačiau eurokomisaras savo apsisprendimo dalyvauti šalies vadovo rinkimuose iš karto nedeklaravo.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną.