Tris mažamečius vaikus auginanti šeima namų neteko sausio 20-ąją. Nelaimingas atsitikimas – taip gaisro priežastį įvardija mama Edita. Dvi mažesnės dukros, vienerių ir trejų metukų, gaisro metu nenukentėjo, tačiau į Kauno klinikas pristatytam penkiamečiui Tomui buvo nustatytas 52 proc. kūno nudegimas.

Tris savaites reanimacijoje gydytas berniukas buvo perkeltas į suaugusiųjų nudegimų skyrių. Jo mamos teigimu, tik suaugusiųjų skyriuje yra jam būtina įranga. „Suaugusiųjų, nes tik ten yra speciali lova reikalinga sunkiems atvejams. Šiai dienai yra operuota ranka, odos atmetimo reakcijų nesimato, stebima, kaip ji prigyja, laukia operacijos nugaros srityje ir kiek vėliau dešinio šono ir kojos. Veidas kol kas gyja pats, bet vienoje pusėje taip pat gali reikėti plastinių operacijų“, – teigė mama.

Atvykus ugniagesiams namas jau degė atvira liepsna. Ji pasiglemžė lentelėmis apkaltą rąstinį namą ir visus jame buvusius asmeninius daiktus.

„Dabar mes džiaugiamės smulkmenomis: kai daugiau kalba, kai būna apetitas ir nori valgyti, kai šypsosi žiūrėdamas kokį linksmą filmuką ar per miegus“, – vardijo mama ir pridūrė, kad reanimacijoje dešimt dienų berniukas pragulėjo dirbtinėje komoje, todėl kiekviena šypsena ar kita emocija dabar jam yra kaip naujas pasiekimas ir pažanga.

Kai kalba, penkiametis „užsisako iš parduotuvės ko nors, kas padėtų pasveikti“.

Gaisre nukentėjusi šeima

„Deja, dar laukia ne vienas mėnuo operacijų, procedūrų ir gydymo ligoninėje, o ir vėliau viskas tuo nesibaigs. Jis visas smarkiai nudegęs: rankos, kojos, veidas, nugara“, – DELFI kalbėjo mama Edita.

Jos teigimu, randai ant berniuko kūno liks visam gyvenimui.

Pagalbos šauksmą šeimai „Facebook“ tinkle pasidalijo ir šeimos draugė. „Žmogus yra gražus ir turtingas tiek, kiek padeda kitiems. Kiek pamenu Editą, ji visada buvo pasiruošusi padėti, savanoriauti. Vos įsikūrus Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacijos Šiaulių skyriui, ji savo laiką ir neatlygintiną darbą dovanojo mūsų vaikams, fiksuodama ir įamžindama mieliausias mūsų vaikų akimirkas, formuodama pozityvų visuomenės požiūrį į „kitokius“ vaikus“, – apie Editos šeimą kalbėjo Vilma ir pridūrė, kad dabar pagalbos prireikė jai pačiai.

Pati Edita „Facebook“ tinkle paviešino dvi nuotraukas: viena daryta likus lygiai dienai iki tragiškai pasibaigusio gaisro, kita – iš ligoninės. Namų kieme įamžintoje nuotraukoje penkiametis Tomas šypsosi, kitoje matyti ligoninės lovoje gulintis berniukas.

„Viršutinėje nuotraukoje Tomas dieną prieš mūsų namus sunaikinusį gaisrą, kurio metu jis smarkiai nukentėjo. Kita daryta šiandien – po trijų savaičių iš reanimacijos sūnus perkeltas į suaugusiųjų nudegimų skyrių“, – socialiniame tinkle rašė mama.

Gaisre nukentėjusi šeima

Šeima platina pranešimą, kuriuo prašo pagalbos ne tik pinigais, bet ir daiktais:

Paremti finansiškai mūsų šeimą galite per šią organizaciją:

Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondas;

Įmonės kodas: 300114416

Swedbank sąskaita: LT61 7300 0101 3448 8100

ĮMOKOS PASKIRTIS: PARAMA TOMUKO ŠEIMAI

SWIFT : HABALT22

Paypal: info@rgfondas.lt