„Atsimerkite, „valstiečiai“ jiems reikalingo rezultato siekia bet kokia kaina ir gali ryžtis bet kam. Galime tai stebėti kasdien, visais jiems aktualiais klausimais - nesvarbu, ar tai įstatymų keitimas, ar neparankių kolegų šalinimas iš politinio lauko, ar siekis prie balsadėžių pritraukti kuo daugiau gyventojų, kad prezidentu taptų tik tas, kurio reikia. Konstitucinis Teismas tik patvirtino mūsų nuogąstavimus, kad Širinskienės ir Karbauskio bandymas viską pritempti prie jiems tinkamo scenarijaus yra antikonstitucinis“, - sako E. Gentvilas.

Jis akcentuoja, kad tokiais savo veiksmais valdantieji demonstruoja nesibaigiantį cinizmą Konstitucijos ir įstatymų atžvilgiu.

„Blogiausia yra tai, kad „valstiečiai“ demonstruoja savo rinkėjams, kad Konstitucija gali būti kaitaliojama bet kaip ir bet kada. Jie tyčiojasi iš šalies įstatymų, o savo veiksmais parodo, kad ir Seimo sprendimų konstitucingumas nėra vertybė. Ką ten Seimo sprendimų, jie sako, kad ir Seimo narių nereikia - kuo mažiau, tuo lengviau prastumti parankius įstatymus. Prabėgus kelioms dešimtims laisvės metų mes torpedos greičiu lekiame tolyn nuo demokratijos“, - „valstiečių“ iniciatyvą referendumą daryti su dviejų savaičių pertrauka kritikuoja E. Gentvilas.

KT penktadienį paskelbė sprendimą - iniciatyva, kad referendumas dėl dvigubos pilietybės gali vykti dvi dienas su dviejų savaičių pertrauka prieštarauja Konstitucijai.

Seimas referendumą siūlė organizuoti gegužės 12 ir 26 dienomis - tuo metu, kai vyks pirmasis ir antrasis prezidento rinkimų turai.