Anot jo, trečiadienį tokiam susitarimui bus siūloma pritarti Ministrų kabinete.

„Taip, jis parašė prašymą palikti pareigas šalių susitarimu, dabar galvojame, kaip geriau sutarti. Priimtas sprendimas teikti Vyriausybei jo prašymą, taip pat lieka klausimas dėl nuobaudos skyrimo“, – BNS sakė E. Misiūnas.

Ministras pernai lapkritį siūlė Vyriausybei skirti K. Lukošiui papeikimą dėl nustatytų interesų derinimo pažeidimų, tačiau Ministrų kabinetas tokį prašymą atmetė.

Vėliau nustačius viešųjų pirkimų pažeidimų E. Misiūnas pasiūlė skirti K. Lukošiui griežtesnę tarnybinę nuobaudą – atleidimą. Vyriausybė praėjusią savaitę klausimą dėl K. Lukošiaus atidėjo ir paprašė teisininkų išvados. Vyriausybės teisės ekspertai pateikė atsakymą, kad siūlymas atleisti PAGD vadovą neatitinka teisės aktų.

E. Misiūnas sako, kad su ugniagesių vadu pasiekus sutarimo, greičiausiai siūlys pakeisti nuobaudą į griežtą papeikimą.

Anot VRM vadovo, ministerija surinko „pakankamai įrodymų, kad būtų galima už tokius pažeidimus skirti pačią griežčiausią nuobaudą“, t.y. atleidimą.

„Dabar, jei jis išeina savo noru, klausimas, kokią nuobaudą reikėtų skirti norint neiti į teismus, siekiant kompromiso. Man svarbiausia, kad toks žmogus nevadovautų sistemai. Jei jis išeina savo noru, mes galime nusileisti, kad būtų skirtas griežtas papeikimas“, – teigė ministras.