„Po vienos rezonansinės istorijos visuomenėje kilus nerimui dalis politikų neatsakingai sukurstė baimes dėl vaiko teisių apsaugos sistemos Lietuvoje, o Seimo nariai, vedami Mindaugo Puidoko, registravo sistemą griaunančių ir sutartas sąvokas iškraipančių iniciatyvų. Gerai, kad Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete buvo atmesta didžioji dalis neracionalių Seimo narių pataisų ir įstatymas papildytas konstruktyviais ministerijos ir Seimo narių parengtais pasiūlymais. Todėl kviečiu Seimo frakcijų seniūnus susitarti dėl bendros pozicijos, įstatymo priėmimo stadijoje nepalaikyti pavienių Seimo narių teikiamų pataisų, o laikytis bendros pozicijos, kurios pagrindas turėtų būti šiuo metu komitete suderėtas įstatymo variantas bei tarp frakcijų aptartos galimos papildomos pataisos“, - paragino G. Landsbergis.

Pasak Seimo TS-LKD frakcijos seniūno, tenka apgailestauti, kad socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis apskritai nepademonstravo politinės lyderystės ir atsakomybės, apginant vaiko teisių apsaugos reformą. Dėl ministerijos lyderystės stokos Seimas buvo įveltas į abejotinos vertės pataisų svarstymą, tuo tarpu reformos sėkmė kaip ir anksčiau, ir dabar priklauso nuo įstatymo įgyvendinimo, o ne nuo naujų įstatymą keičiančių pataisų.

„Vis dėlto geriau kaip kompromisą priimti tokias pataisas, kurios sutartos Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete, papildyti jas, jei frakcijos sutars dėl galimų pasiūlymų, ir daugiau nebegrįžti prie diskusijų, kurias kėlė ir toliau, greičiausiai, kels neatsakingai baimes kurstantys Seimo nariai“, - pabrėžė G. Landsbergis.