Rytinėje šalies pusėje bus debesuota, tarpais pasnigs, vietomis pustys. Pūs smarkokas šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra čia bus artima nuliui, tad vietomis laikysis ir plikledis.

Vakarinėje šalies pusėje bus debesuota su pragiedruliais. Kritulių čia nedaug ir ne visur. Arčiau jūros galima nedidelė šlapdriba, o kitur tikėtinas trumpas negausus sniegas. Šiaurės vakarų vėjas čia bus smarkesnis, vietomis jo gūsiai sieks 15–18 m/s, tad daug kur pustys naktinį sniegą. Po sniegu gali būti ir slidžių kelio ruožų. Aukščiausia temperatūra Vakarų Lietuvoje sieks 1–3 laipsnius šilumos.

Trečiadienio naktį trumpam pateksime į aukštesnio slėgio lauką. Kritulių tikimybė bus menka. Vėjas išliks šiaurės vakarų, bet ramesnis.

Pragiedrėjus temperatūra kris iki 2–7 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie nulį. Daug kur susidarys plikledis, bus slidu.

Trečiadienio dieną atmosferos frontas užtrauks dangų debesimis ir vėl atneš kritulių – sniego, šlapdribos, o pajūryje ir lietaus. Vėjas suksis iš vakarų, pietvakarių, sustiprės iki 8–13 m/s, tad vėl vietomis pustys. Temperatūra dieną bus nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį žymesnių kritulių nenumatoma. Naktį vėl formuosis plikledis. Vėjas vakarų, vidutinio stiprumo. Visur, išskyrus pajūrį, pašals iki 1–6 laipsnių, o dieną vyraus 1–5 laipsnių šiluma.

Šaltinis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)