Didžiausią dėmesį partijos kandidatų sąrašas žada skirti bendruomenių stiprinimui, švietimui bei susisiekimo problemoms spręsti. Per artimiausią mėnesį Vilniaus liberalai užsibrėžė tikslą aplankyti 20 tūkst. vilniečių ir jiems tiesiogiai pristatyti rinkimų programą. Po to, kai sostinės merui nusprendus savivaldos rinkimuose dalyvauti ne su partija, o su komitetu, partiją paliko buvę Vilniaus miesto skyriaus lyderiai, Liberalų sąjūdis startuoja su nauja komanda. Partijos teigimu, 70 proc. sąrašo narių - nauji skirtingų sričių specialistai.

Pasak sąrašo lyderio Martyno Nagevičiaus, šiandien Vilniaus miestas galėtų būti kur kas efektyviau tvarkomas, jei pačios bendruomenės turėtų galimybę spręsti savo ūkinius klausimus ir valdyti paskirtą biudžetą. Būtent tokius įgaliojimus partijos kandidatai žada suteikti miestiečiams po rinkimų.

„Siekiant gražinti ir švarinti miestą, būtina visokeriopa pagalba įgalinant bendruomenes aktyviau veikti: teikiant paraiškas pastatų renovacijai, padedant aplikuoti bei pasinaudoti ES parama. Niekas kitas geriau nežino, ką ir kaip galima gerinti mieste, nei patys jo gyventojai. Mūsų tikslas - atrišti jiems rankas, įgalinti juos veikti“, - aiškino M. Nagevičius.

Kaip didžiausias švietimo sistemos problemas, partijos kandidatai įvardino perpildytų darželių bei mokyklų klausimą. Pasak jų, situacija pagerėtų, jei atsirastų daugiau konkurencijos tarp privačių ir valstybinių ir švietimo įstaigų.

„Aiškiai matome konkrečius mikrorajonus, kuriuose ugdymo įstaigose ypač trūksta vietų vaikams. Greitai pastatomos mokyklos ir moduliniai darželiai yra sprendimas, kuris iki šiol nebuvo įgyvendintas. Mūsų tikslas - užtikrinti kiekvienam vaikui vietą darželyje ir mokykloje arti namų. Tokiu būdu bus sprendžiamas ir transporto spūsčių klausimas“, - aiškino M. Nagevičius.

Vilniaus liberalai savo darbų sąraše vardina ir įsipareigojimus kovoje su oro tarša, verslo sąlygų gerinimu ir investicijų pritraukimu, viešųjų erdvių, kuriose miestiečiai galėtų leisti savo laisvalaikį, atkūrimu. Taip pat pristatomos ir reformos kultūros sektoriuje. Žadama kiekvienam miesto gyventojui suteikti galimybę lankytis bent keliuose nemokamuose renginiuose per mėnesį, įrengti Nacionalinę koncertų salę ant Tauro kalno.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 d.