P. Mačiulis pakomentavo DELFI dėl to, kokia buvo pagrindinė prisijungimo prie pretendento į kandidatus prezidento rinkimuose G. Nausėdos komandos.

„Gal ne visiškai nuosekliai – aš po Visvaldo Matijošaičio prisijungiau, aš darbavausi pas Vygaudą Ušacką rinkiminiame štabe“, – pasakojo Povilas Mačiulis, buvęs Kauno vicemeras ir dabartinis G. Nausėdos komandos narys.

Anot buvusio Kauno vicemero, V. Ušackui pasitraukus iš rinkiminės kampanijos pernai metų lapkričio mėn., pastarasis gruodžio mėn. viduryje gavo asmeninį G. Nausėdos pakvietimą.

„Susitikom, pabendravom ir Gitanas tiesiog paklausė, ar aš galėčiau padėti organizuojant rinkiminę kampaniją“,– teigė vienas iš buvusių „Vieningo Kauno“ steigėjų.

P. Mačiulio teigimu, jis taip nusprendė, kadangi bendru šeimos nutarimu buvo nusprendęs rinkimuose balsuoti G. Nausėdą.

„Tai tiesiog man pasiūlė prisijungti prie rinkimų štabo“, – toliau komentavo DELFI P. Mačiulis.

Jo teigimu, jis džiaugiasi, kad jis buvo pakviestas dėl savo rinkimų organizavimo patirties, kurią bus galima pritaikyti G. Nausėdos komandoje.

Vis tiek balsuotų už Nausėdą

Paklaustas apie tai, kokį geresnį kandidatą būtų įžvelgęs, jeigu G. Nausėda nebūtų pakvietęs buvusio vicemero prisijungti prie komandos, pastarasis tik darsyk pakartojo, kad vis tiek balsuotų už jį.

Paklaustas apie tai, kas praeityje paskatino prisijungti prie V. Matijošaičio komandos, P. Mačiulis nedaugžodžiavo.

„Kartu su V. Matijošaičiu mes esame „Vieningo Kauno“ steigėjai. Tai buvo 2010 metais. Ir mes dalyvavome dvejuose rinkimuose. Pirmi rinkimai nebuvo tokie sėkmingi. Antrus rinkimus „Vieningas Kaunas“ laimėjo. Aš turėjau garbės su tam tikromis pertraukomis, dvi kadencijas su pertraukomis būti Kauno vicemeru. Nežinau, ką daugiau papasakoti“, – kalbėjo P. Mačiulis.

V. Ušackui paramą jis teigė išreiškęs dar prieš dešimt metų, dar prieš jam išvykstant dirbti Europos Sąjungos atstovu Afganistane. Pats P. Mačiulis pasakojo, kad tai įvyko taip: „Istorija yra tokia, kad aš V. Ušackui (iki steigiant „Vieningą Kauną“), būdamas studentu, parašiau visiškai jo nepažinodamas elektroninį laišką. Ir sakiau, kad „jeigu Jūs, Vygaudai, dalyvausit prezidentinėje kampanijoje, aš Jus palaikysiu“.

Dešimties metų stiprumo parama – tik jaunatviška ambicija

Paklaustas apie tai, ar jis išlaikytų paramą G. Nausėdai dešimt metų, kaip ir V. Ušačkui, P. Mačiulis atsakė, kad tai tebuvo tik jaunatviška ambicija.

„Ne, čia turbūt buvo mano jaunatviška ambicija. Aš tuo metu domėjausi rinkimais. Pats studentu buvau, domėjausi rinkimais. Mane domino ne tik savivaldos, bet ir prezidentinės kampanijos. Aš galbūt tuo metu Vygaudui ir pasiūliau tą paramą“, – pasakojo P. Mačiulis.

Su G. Nausėda, pasak jo, ilgalaikiai pažadai nesaistė.

„Aš Gitanui nieko nebuvau pažadėjęs. Mane jis dabar pasikvietė. Tai tikrai yra neplanuota. Man maloni staigmena. Ir aš visgi sakau, kad esu sukaupęs tam tikrą rinkimų organizavimo praktiką. Ir aš labai džiaugiuosi, kad galėsiu prisidėti prieš šiuo metu stipriausio kandidato galimo tapimo prezidentu“, – sakė P. Mačiulis.

Buvęs jo komandos narys teigė negalįs atsakyti į klausimą, ar V. Matijošaitis ryšis kandidatuoti į prezidentus.

„Reikėtų jų asmeniškai klausti. Bent jau kol aš buvau jo komandoje – mes dažnai pakalbėdavome prie alaus apie prezidento ir kitus rinkimus, tai tokių užuomazgų, kad jis galėtų dalyvauti, neturėjau. Kaip supratau, dabar tam tikra intriga yra. Reikia klausti jo asmeniškai“, – sakė P. Mačiulis.

Jis teigė nemanąs, kad S. Skvernelis laimės rinkimus, tačiau neabejojo, kad V. Matijošaitis būtų geras premjeras.

„Pradėkime nuo to, kad aš abejoju, ar Saulius Skvernelis laimės rinkimus. Visvaldas su savo asmeninėmis savybėmis yra tikrai puikus meras. Aš manau, kad būtų ir puikus premjeras“, – sakė P. Mačiulis.