„Šiandien „Saulės“ gimnazijos valgykloje – išskirtiniai lietiniai blynai su peršalusiais ir pajuodavusiais bananais… ir tik – 1,55 euro. Kviečiame visus užsukti ir pasimėgauti išskirtiniu patiekalu“, – ironizuodama rašė viena feisbuko vartotoja, paviešindama minėto patiekalo nuotraukas, darytas sausio 29-ąją. Jose aiškiai matyti, kad blyneliuose – juodi bananai.

Netrukus šis įrašas sulaukė didžiulio dėmesio. Vienas po kito pasipylė komentarai. Vieni šlykštėjosi tokiu maistu, kiti stebėjosi įrašo autorės neišmanymu. Esą visiems aišku, kad bananai turi savybę pajuoduoti, ir tai nereiškia, kad jie – netinkami vartoti. Treti ėmė aiškinti, kad ne kartą yra gaminę patiekalų su šiuo vaisiu ir jis tikrai nė karto nepajuodo.

Dar kiti komentatoriai tikino nebesistebintys, kodėl moksleiviai nebenori valgyti mokyklų valgyklose, ir džiaugėsi, kad yra drąsių žmonių, nebijančių viešinti tokius dalykus.

Įrašą feisbuke matė ir „Saulės“ gimnazijos direktorius Algimantas Budrys. Žurnalistams jis sakė, jog vos tik jį pasiekė ši informacija, jis išsikvietė gimnazijos vyriausiąją virėją Zitą Rumšienę. Vadovo teigimu, darbuotoja ėmė ašaroti ir tikino naudojusi tik gerus bananus. Virėjos aiškinimu, nuotraukų autorė blynelių užsakė baigiantis valgyklos darbo laikui, tad nuo jų pagaminimo jau buvo praėję kelios valandos. Būtent dėl to bananai ir galėjo būti šiek tiek pajuodę.

A. Budrys tikino, jog apie visa tai jis kalbėjosi ir su savo kolegomis bei gimnazijos mokinių prezidentu. Nutarta slapta rengti patikrinimus valgykloje, aiškinantis, ar mokiniams patiekiamas tikrai kokybiškas maistas. Direktorius kone prisiekinėjo, kad jokių skundų anksčiau nėra sulaukęs, tačiau užteko ir šio vieno, kad būtų imtasi priemonių.

„Nežinau, kas darosi su tais bananais. Rodos, į mokyklą jie atvežami geri, išvaizdūs. Žinoma, šiek tiek pastovėję jie pajuoduoja, dėl to atrodo neišvaizdžiai. Bet atsisakyti jų kaip ir negalime, mat mokiniai labai pamėgę lietinius blynelius su bananais. Tiesiog bandysime vienaip ar kitaip užtikrinti, kad tokia situacija nepasikartotų“, – kalbėjo A. Budrys.

Reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusius skundus, antradienį gimnazijoje lankėsi UAB „Grūstė“ Klaipėdos ir Gargždų regionų maitinimo padalinių vadovė, kokybės vadovė-maisto technologė Daiva Kazbarienė (ši bendrovė tiekia maistą Plungės miesto mokykloms). Ji aiškinosi visas aplinkybes, tačiau pas direktorių nebuvo užėjusi pasikalbėti.

Būtų buvę įdomu išgirsti Plungės regiono maitinimo organizavimo vadovės komentarą šiuo klausimu. Sutapimas ar ne, bet, vos tik prasidėjus nemalonumams Plungės krašto mokyklų valgyklose, ankstesnioji vadovė Diana Jokimčienė iš darbo išėjo. Sausio 30-ąją ją pakeitė Loreta Pakamanienė, bet ji dar nespėjo gerai susipažinti su situacija.