„Situacija keista, jog pats M. Puidokas neistraukia iš „valstiečių“ frakcijos, nepaisant to, kad labai stipriai kritikuoja tai, kas vyksta partijoje, kaltina autoritarizmu partijos vadovus, tačiau keista, kad jis nori kurti dar vieną grupelę frakcijos viduje. Iš esmės tai yra frakcijos skaldymas“, – laidoje kalbėjo R. Urbonaitė.

Anot politologės, keista dar ir tai, kad šiuo atveju „valstiečių“ vadovai kol kas nepasisakė griežčiau ir apskritai nėra linkęi M. Puidoko šalinti iš partijos.

„Keista, kad pati frakcija, nepaisant to, kad M. Puidoko ankstesni veiksmai, kurie vertinti itin kritiškai, vien dėl to, kai politikas manipuliavo vaikų istorijomis ir kitais dalykais, pati partija nėra linkusi jo išprašyti lauk, nors atrodo tam yra didelis pagrindas. Panašu, jog M. Puidoko palaikytojų grupelė dar verčia frakciją jį pasilaikyti viduje, o pats M. Puidokas nueina į visiškas paraštes ir tampa tokiu marginalu partijoje“, – LRT TELEVIZIJAI kalbėjo R. Urbonaitė, kuri pridūrė, jog dabar situacijos sprendimas priklauso partijos vadovybei.

Politologė papildomai kelia klausimą, ar šis M. Puidoko manevras iš tiesų pasiteisins jam pačiam, nes galima abejoti, ar po jo penktadienio pareiškimų bus norinčių prisijungti prie kuriamos atskiros vidinės grupės.

„Situacija yra įdomi ir pažiūrėsime, kaip šį rebusą išspręs dabar jau partijos vadovybė, nes kyla klausimas, ar partija gali tokį darinį toleruoti jos viduje“, – kalbėjo R. Urbonaitė.