„Sakiau, kad turiu tikslą inspiruoti debatus, – kalbėjo A. Maldeikienė. – Niekad nesakiau, kad eisiu iki galo.“

A. Maldeikienė teigė, kad, jos nuomone, prezidento postas turi atitekti intelektualiai pajėgiam kandidatui: „Mano tikslas buvo inspiruoti debatus, kad jie atitiktų tiek Konstituciją, tiek pasaulyje esamą situaciją, kad šaliai ateitų vadovauti tie žmonės, kurie yra intelektualia pajėgūs. Ar aš matau tokių kandidatų? Yra daug problemų“.

Seimo narės teigimu, ji savo darbą padarė. „Savo darbą, manau, esu baigusi ir kitą savaitę apie tai pranešiu“, – kalbėjo A. Maldeikienė.

Ji teigė, kad oficialiai apie pasitraukimą iš kovos praneš apibendrindama situaciją. „Žmogus, pavyzdžiui, pavadinimu Nausėda nepilnos valandos bėgyje pasako tris priešingas mintis ir niekas iš debatus vedančių žmonių į tai nereaguoja. Reiškia, debatus vedantys asmenys arba nesiklauso, arba jiems visiškai ta Lietuva, jaunimo žargonu kalbant, vienodai rodo. Nes jei tau tavo valstybė svarbi ir tu girdi, kad žmogus kalba priešingus dalykus, tada pradedi aiškintis, kas turima galvoje. Gal, pavyzdžiui, jis galėtų išaiškinti. Bet niekas to nedaro“, – kalbėjo A. Maldeikienė.

Jos teigimu, intelektualinis laukas buvo kur kas kokybiškesnis prieš dvidešimt metų, kai valstybė buvo kuriama. „O dabar jis yra toks: visi žino viską apie visų šukuosenas ir krūtų dydį, bet, deja, tos tikrosios Lietuvos problemos lieka užkampyje“, – teigė A. Maldeikienė.

„Prezidentas mums reikalingas valstybei valdyti. Todėl klausimai yra tokie: kokiame pasaulyje jis ketina tą valstybę valdyti? Ponas Skvernelis netgi leidžia sau pasakyti, kad užsienio politika jo nedomina. Jis turbūt į merus kokios nors savivaldybės taiko, pagal retoriką, ką jis kalba. Ne atsitiktinai nuvažiavęs į Izraelį iš karto patenka į konfliktą tarp Palestinos, kuriai neseniai Dievai žino kodėl prisiėmėme didelių įsipareigojimų. Nesakau, kad tai yra blogai, tik sakau, kad visai neseniai padarėme jiems įvairių tokių nerašytų pažadų“, – kalbėjo A. Maldeikienė.

Iš kovos pasitraukianti A. Maldeikienė į klausimą, ar kituose prezidento rinkimuose ryžtųsi dalyvauti iki galo, atsakė neigiamai. Jos teigimu, ji, atėjus pensiniam laikotarpiui, išeis į pensiją: „Kiekvienas žmogus turi teisę į poilsį. Aš pernelyg ilgai ir pernelyg daug dirbau, kad užsitarnaučiau tą privilegiją – būti pensijoje“.

„Aš savo intelektualų darbą prieš tautą atlikau sąžiningai. Kaip ir visa mano giminė“, – pridūrė Seimo narė.

Šiuo metu A. Maldeikienė rašo knygą apie rinkimus.