Ketvirtadienį Rytų Europos studijų centre surengtoje diskusijoje A. Maldeikienė pažymėjo, kad savo dalyvavimą prezidento rinkimuose ji traktuoja ne kaip ambiciją užimti prezidento postą, o kaip bandymą pataisyti savo opiniją apie Lietuvą.

Kandidatė į prezidentus neslėpė nusivylimo iki šiol vykusiais prezidentiniais debatais. Jos manymu, tokiose diskusijose trūksta turinio, o jos dalyviai nesupranta situacijos Lietuvoje ir tarptautinės padėties.

„Yra namas, kuris akivaizdžiai pradeda degti. Ar jis dega, dar ne visiems yra aišku. Tačiau Lietuvoje svarstoma, ar teisingai išklotos plytelės pirmame aukšte, tualete iš kairės“, – kandidatų į prezidentus debatus iliustravo A. Maldeikienė.

Kalbėdama apie prezidento vaidmenį, A. Maldeikienė pažymėjo, kad Lietuvos prezidentas, remiantis Konstitucija, turi gana daug galios. Savo ruožtu ji neslėpė nuostabos dėl dabartinės Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės elgesio. Jos manymu, šalies vadovė, neretai aštriai kritikuodama Seimą, elgiasi netinkamai.

„Prezidentas turi remtis konsensusu. [...] Jis turėtų dirbti ne prieš Seimą, o su Seimu“, – pažymėjo A. Maldeikienė.