„Aš nesuvesčiau šių dalykų, VST vadas jau anksčiau yra man kalbėjęs apie tam tikras problemas, grėsmes, matomas ir iš ankstesnio laikotarpio. Gal tiesiog sutapo, kad tai yra rinkiminis laikotarpis. Iš principo pas mus visada rinkiminis laikotarpis, dabar bus ir Europos Parlamento, šalies prezidento, savivaldų tarybos rinkimai, po dvejų metų prasidės Seimo rinkimai“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė VRM vadovas.

E. Misiūnas teigia pats į situaciją žiūrįs objektyviai ir su rinkimų laikotarpiu gautos informacijos nesiejąs.

„Tikrai nesiečiau tiesiogiai su rinkimais, gal vadovas turi kitų minčių, bet aš stengiuosi objektyviai žiūrėti į situaciją, aš tikrai tiesiogiai nesiečiau su rinkimais“, – sakė E. Misiūnas.

Penktadienį vidaus reikalų ministras E. Misiūnas susitiko su Viešojo saugumo tarnybos vadu generolu Ričardu Pociumi ir aptarė gautą informaciją apie galimus buvusių VRM sistemos vadovų susitikimus, kuriais norima destabilizuoti situaciją vidaus reikalų jėgos struktūrose.

Pasak E. Misiūno, informacija perduota specialiosioms tarnybos bei Prokuratūrai, pradėtas tyrimas. VST vadas taip pat atskleidė, kad šių susitikimų tikslas buvo kompromituoti VRM sistemą bei grįžti į valdžią. R. Pocius pripažino, kad tarp šių asmenų yra buvę aukšti VRM sistemos vadovai, kurie dabar įstojo į Socialdemokratų partiją.

Socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas sako, kad kaltinimai naujiems Socialdemokratų partijos nariams, buvusiems aukštiems vidaus reikalų sistemos vadovams, dėl galimo valstybės sabotavimo yra visiškos fantazijos. Pasak jo, tai yra būdas sumenkinti partiją prieš artėjančius rinkimus.

„Mes tai vertiname iš pirminių nuogirdų, ką žiniasklaida dabar transliuoja tai yra liguistos fantazijos, kurios yra pritaikytos būtent dabar vykstančiam rinkiminiam laikotarpiui. Jeigu aukščiausi valstybės pareigūnai leidžia sau taip samprotauti, be jokio faktinio pagrindimo, tai rodo pačių pareigūnų kompetencijos nebuvimą ir politinių procesų neišmanymą“, – teigė G. Paluckas.

Pasak G. Palucko, jei informacija nepasitvirtins, jis kreipsis į teismą dėl galimo partijos šmeižto.