STT ir prokuratūros atstovai BNS informavo, kad daugiau sulaikytųjų nėra.

Daugiau informacijos apie ikiteisminį tyrimą žadama pateikti vėliau pirmadienį per spaudos konferenciją Panevėžyje.

Savivaldybės administracijos direktorius Audronius Gališanka BNS patvirtino, kad STT pareigūnai nuo pirmadienio ryto lankosi savivaldybėje. Mero sekretorė BNS teigė, kad šiuo metu K. Tubis negali kalbėti.

„STT pareigūnai mane supažindino, dėl ko atvyko, bet aš pasirašiau ir negaliu komentuoti nieko, išskyrus tai, kad STT pareigūnai yra savivaldybėje“, – BNS sakė A. Gališanka.

Vicemeras Sigutis Obelevičius BNS patvirtino, kad meras šiuo metu yra savo kabinete.

K. Tubis į Anykščių rajono merus išrinktas kaip Liberalų sąjūdžio keltas kandidatas. Dabar jis antrai kadencijai kandidatuoja subūręs visuomeninį rinkimų komitetą „Kęstučio Tubio sąrašas „Anykščių krašto labui“.

K. Tubis yra buvęs Panevėžio Kriminalinės policijos komisaras, nuo 1997-ųjų jis metus vadovavo Anykščių rajono policijos komisariatui, vėliau buvo Policijos departamento Kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vyresnysis komisaras.

Nuo 2003 metų K. Tubis ėjo Kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo vyriausiosios valdybos viršininko pareigas, o 2004–2008 metais buvo policijos generalinio komisaro pavaduotojas.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.