„Aš manau, kad kovo pradžioje bus pristatyta mano rinkimų programa ir mes galėsime diskutuoti labai konkrečiais dalykais“, - šeštadienį po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavimo žurnalistams sakė premjeras.

Kovo pradžioje, teigė premjeras, bus pristatyta ir jo komanda bei rinkimų štabas. Jis neatmetė galimybės, kad į būsimą komandą gali pakliūti ir dabartiniai jo komandos Vyriausybėje nariai. Tokiu atveju, pažymėjo S. Skvernelis, jie turėtų trauktis iš dabar užimamų pareigų ar pasiimti neapmokamų atostogų.

Kas galėtų jį pakeisti premjero poste, jei rinkimai į prezidentus pasisektų, S. Skvernelis nekonkretizavo. Pasak jo, Vyriausybės vadovo postą galėtų užimti ne tik Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, apie kurį, kaip galimą premjerą, buvo užsiminęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Aš manau, kad yra ne vienas kandidatas, kuris būtų geras premjeras (...) Galiu tik patvirtinti, kad tikrai nebūtų sąlyga, jog ministrui pirmininkui reikėtų būti „valstiečių“ partijos nariui“, - sakė S. Skvernelis ir užsiminė, kad tarp dabartinės Vyriausybės narių jis mato tuos, kurie galėtų jį pakeisti.

Klausiamas S. Skvernelis neįvardino, kas galėtų būti rimčiausias jo varžovas prezidento rinkimuose. Pasak jo, dabartinis kandidatų į prezidentus sąrašas dar nėra baigtinis.

Šeštadienį „valstiečiai“ savo kandidatu prezidento rinkimuose išsirinko S. Skvernelį. Prienuose vykusiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos suvažiavime, kuriame dėl galimybės atstovauti partijai prezidento rinkimuose Vyriausybės vadovui iššūkį metė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, premjeras sulaukė absoliutaus susirinkusių „valstiečių“ palaikymo.

Už tai, kad S. Skvernelis būtų LVŽS kandidatas pavasarį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, pasisakė 461iš 570 suvažiavime balsavusių „valstiečių“. Seimo pirmininką palaikė 103 „valstiečiai“.