„Manau, kad čia labiau yra jūsų vertinimas, kad žiema užklupo netikėtai, nes šią žiemą buvo labai daug iššūkių, kur mes žiemą užklupome netikėtai. Išvalėme viską greičiau, negu buvo galima. Pastarosios kelios dienos buvo kupinos iššūkių, jų buvo labai daug.

Visos miesto tarnybos labai intensyviai dirba, tačiau yra daug problemų, susijusių su tuo, kad negalime mechanizuotai valyti, neturime papildomų pajėgumų staiga išaugus poreikiui“, - laidoje sakė P. Poderskis.

„Tikrai nėra lengva, jeigu didelis snygis, jeigu tikrai didelis kiekis sniego, laiku suspėti, kad būtų užtikrintas kokybiškas gatvių valymas, bet žinoma, kad tarnybos dirba, net ir šiandien aš nelabai galėčiau per daug jų kritikuoti, išskyrus tai, kad yra blogai su druskos tiekimu, nes įmonė, kurie tiekia druską, bankrutavo, o miestui greitai reikėjo rasti, kas pakeistų greitu būdu ir atvežtų papildomą kiekį druskos“, - sakė P. Poderskis.

Sniegas Vilniuje

„O aš matau gal didesnę problemą net ne gatvėse, o šiuo atveju miegamuosiuose rajonuose, nes kaip tik dabar gyvenau, buvau Šeškinėje dvi paras, noriu dabar fiziškai dvi paras kiekvienoje seniūnijoje pagyventi.

Ir aš pamačiau, kad vyresniems žmonėms išeiti šiuo metu iki parduotuvės, yra praktiškai misija neįmanoma. Aš net nustebęs, nes atvažiuoja pas tuos senelius tėvai, anūkai, nes patys seneliai net negali išeiti iš namų. Tai pirmiausia problema yra šaligatvių valymo kokybė. Ją tikrai reikėtų gerinti“, - sakė A. Zuokas.

„Miestą tvarko trys įmonės. Tai santykinai didžiausios baudos už praeitą mėnesį buvo vienai įmonei, tačiau su problema susiduria visi aplinkos tvarkytojai. Ta problema galbūt yra ne tiek, kad jie nenuvalo, bet kad jie negali mechanizuotai valyti, nes jeigu mes pasižiūrėsime, kaip dirba jų kiemsargiai, toje pačioje Šeškinėje, tai tie tikrai vyresnio amžiaus žmonės jie negali aprėpti tokios didelės teritorijos ir to padaryti labai greitai.

Turime pereiti prie mechanizuoto tvarkymo, o kad tai padarytume turime daug dirbti, ten, kur infrastruktūra sutvarkyta, valoma daug geriau“, - sakė P. Poderskis.

„Per šią savaitę bus sutvarkytos visos tos vietos, kuriose nebuvo spėta, bet šiandien yra antradienis, o sniegas pagrinde buvo savaitgalį, jie dabar aktyviai dirba, kad savo klaidas išsitaisytų“, - laidoje sakė P. Poderskis.

„Baudos ir sankcijos už nepadarytus darbus, yra tai, kuo mes galime motyvuoti savo tiekėjus ir padėti pasistengti, kad taikytų daugiau inovacijų, visa tai susideda prie to, kad jie yra privatūs subjektai, kurie jeigu nepadarys savo užduočių, negaus pelno iš savo veiklos“, - kalbėjo A. Zuokas.

„Iš tikrųjų, dar būtų galima įvertinti ir užduotį, kurią šiandien turi kiemų tvarkytojai, nes, pavyzdžiui, toje pačioje Šeškinėje, net esu nufilmavęs, yra komercinis objektas, prekybos centras, prie jo viskas nuvalyta tiesiog idealiai, šalia ten, kur valo miesto tarnybos, vidutiniškai. Tai yra galimybė, ypatingai laiku, kai daug sniego, miestai turėtų papildomai pirkti valymą“, - sakė buvęs meras A. Zuokas.

Nemanau, kad yra labai realu tikėtis, kad mes patys sukursime kaip valstybinį sektorių savo įmonę ir manysime, kad tai bus gerai. Grinda rūpinasi, ir pakankamai puikiai rūpinasi gatvėmis, magistralėmis, keliais, kuriais mes važiuojame. Turi labai stiprią pažangą padarę, jie tikrai smarkiai pagerino savo paslaugos kokybę, bet, manau, kad keliuose jie ir turėtų likti“, - tikina P. Poderskis.

Artūras Zuokas

„Miesto tarnybos po snygio yra įsipareigojusios nuvalyti viską per 4 valandas“, - sakė pašnekovas.

„Iš tikrųjų yra daug kompleksinių sprendimų, kuriems reikia realių sprendimų, ypač jeigu kalbame apie lietaus nuotekų tinklus.

Miestas turėjo per šią kadenciją įrengti naują nuotekų atšaką kaip tik nuo Šeškinės kalno link Neries, bet to nepadarė, o žiemą šią sniego labai daug, ši situacija nėra tradicinė, mano manymu, kalbant apie daugiabučių namų tvarkymą, čia reikia daugiau dėmesio, galima naują priemonę sugalvoti, yra specialūs guminiai padukai, kuriuos galima užsidėti, ir išėjus būtų galima nebeslidinėti. Aš manau, kad miestai bent jau tokiais dalykais galėtų aprūpinti pensininkus“, - laidoje sakė A. Zuokas.