„Daug dėmesio skyrėme Sakartvelo integracijai į ES ir NATO. Šį tikslą Lietuva remia politiškai ir kartu ir labai konkrečiomis priemonėmis. Sveikiname Sakartvelo norus ir toliau skatiname tęsti reformas ir išlaikyti lyderystę tarp ES Rytų partnerių“, – po susitikimo su Sakartvelo premjeru Mamuka Bachtadze sakė S. Skvernelis.

„Tai nėra pirmas ir, tikiuosi, ne paskutinis Sakartvelo premjero vizitas Lietuvoje. Mūsų šalis jau daugelį metų teikia ypatingą dėmesį santykiams su šia šalimi ir užsienio politikos pasirinkimo keisti neketiname. Remiame ir remsime Sakartvelo nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą. Jėgos naudojimas ar grasinimas tarptautiniuose santykiuose negali būti toleruojamas. Remiame ir remsime Sakartvelo tvirtą pasirinkimą sekti Lietuvos pavyzdžiu bei siekti integracijos į ES ir NATO“, – sakė S. Skvernelis.

Kita vertus, pabrėžė S. Skvernelis, kad nors ilgamečiai santykiai išlieka, bet ekonominį dvišalį bendradarbiavimą dar reikia aktyvinti.

„Puiki žinia tiek verslui tiek mūsų piliečiams, kad nuo balandžio mėnesio atidaromas tiesioginis reisas iš Vilniaus į Tbilisį. Tai tikrai paskatins turizmą ir verslo kontaktus. Ekonominis bendradarbiavimas galėtų būti dar aktyvesnis. Lietuva gali pasigirti ,startuolių ekosistema, kuri per pastaruosius metus išaugo daugiau nei penkis kartus ir pritraukė 183 mln. eurų investicijų. Tikiuosi, kad ir čia atsivers naujas bendradarbiavimas bei iššūkiai tarp mūsų valstybių“, – sakė premjeras.

Tam pritarė ir Sakartvelo premjeras, pasak jo, šalis šiuo metu ima pavyzdį iš Lietuvos padarytų ženklių reformų ekonomikoje, ypač startuolių programoje.

„Lietuva laikoma startuolių šalimi, kurioje yra labai gera verslo aplinka. Lietuva dalinasi šia patartimi su mumis. Tai buvo ir yra mums didelis progresas ES ir NATO kelyje“, – sakė M. Bachtadzė.

Sakartvelo premjeras pabrėžė, kad šiuo metu Lietuva yra artimiausia šalies sąjungininkė.

„Drąsiai galima sakyti, kad Lietuva artimiausia mūsų saugininkė. Vertiname ištikimybę, kurią Lietuva rodo pastaraisiais metais“, – teigė Sakartvelo premjeras.

Pirmadienį su Lietuvoje oficialaus vizito viešinčiu Sakartvelo premjeru susitikęs Vyriausybės vadovas S. Skvernelis aptarti dvišalius santykiai, ekonominį bendradarbiavimą Daug dėmesio skirta ES Rytų partnerystės programai ir Sakartvelo integracijai į ES ir NATO.

Vizito metu ministrą pirmininką M. Bachtadzę lydi Sakartvelo užsienio reikalų ministras Davidas Zalkalianis.

Šiemet sukanka 25 metai nuo diplomatinių santykių tarp Lietuvos ir Sakartvelo užmezgimo.