Per visą tarnybos laikotarpį S. Survilai buvo skirta 14 nuobaudų (baustas drausminėmis nuobaudomis, pradedant už alkoholio vartojimą tarnybos vietoje iki Viešųjų ir privačiųjų interesų valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimus), praneša VST.

Iš keturiolikos S. Survilai skirtų nuobaudų, penkios - griežti papeikimai. Vien 2015-2019 m. VST, Vidaus reikalų ministerija (VRM), Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) už įvairius pažeidimus ar įsakymų nevykdymą S. Survilos atžvilgiu atliko arba atlieka 12 tyrimų ir tarnybinių patikrinimų.

VSD prieš porą metų atlikus tyrimą dėl bendradarbiavimo su prorusiškomis organizacijomis ir paslaugų joms teikimo valstybės turtu, Viešojo saugumo tarnybos vadas uždraudė S. Survilai dirbti su slapta informacija (patikslinta).

Iki 2018-ųjų balandžio S. Survila buvo VST Vilniaus padalinio vadas. Į šias pareigas jį paskyrė ir pulkininko laipsnį suteikė ankstesnis VST vadas Sergejus Madalovas. S. Survila - artimo S. Madalovo bičiulio, buvusio Vidaus tarnybos II pulko (dabar VST Vilniaus padalinys) vado Stanislovo Stančiko žentas.

Dabartinė VST vadovybė teigia, kad 2017-2018 m. dėl nesutarimų su S. Survila ir netinkamo darbo organizavimo iš tarnybos Vilniaus padalinyje išėjo 46 pareigūnai.

2018-ųjų balandį S. Survila buvo pažemintas pareigose.