Kaip BNS sakė R. Masiulio patarėja Vytautė Šmaižytė, ministerijai laikinai vadovavęs R. Masiulis pasidalins informacija, „kas nuveikta bei kokias kryptis matome, ką dar būtų galima nuveikti“.

R. Masiulis prieš mėnesį informavo, kad Susisiekimo ministerijos auditoriai su Specialiųjų tyrimų tarnyba ėmėsi auditų Švietimo ir mokslo ministerijoje bei 17-oje jai pavaldžių įstaigų. Auditais žadama vertinti, ar taupiai naudojami valstybės skiriami asignavimai, ar nėra korupcijos apraiškų viešuosiuose pirkimuose, ar tinkamai derinami viešieji ir privatūs interesai.

Švietimo ir mokslo ministerijos ir 17-os jai pavaldžių įstaigų viešiesiems pirkimams 2016–2018 metais buvo skirta 125,3 mln. eurų.

Prieš kelis mėnesius švietimo bendruomenės pasipiktinimą sukėlė ir daug kritikos sulaukė Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldaus Ugdymo plėtotės centro organizuoti didelės vertės ugdymo programų atnaujinimo pirkimai. Jie dėl pažeidimų buvo sustabdyti, centro vadovas Giedrius Vaidelis atleistas iš pareigų. Laikinuoju vadovu paskirtas Ričardas Totoraitis taip pat netrukus nušalintas nuo pareigų, suabejojus, jog jis galėjo piktnaudžiauti rengiant viešuosius pirkimus.

Buvusi ministrė Jurgita Petrauskienė iki 2018-ųjų pabaigos buvo žadėjusi pristatyti ministerijai pavaldžių institucijų pertvarką, tačiau gruodžio pradžioje ji atleista iš pareigų po užsitęsusio mokytojų streiko dėl atlyginimų sistemos reformos.