„Jeigu pavyks įveikti visus teisinius reikalavimus, surinkti parašus, aš kandidatu geriausiu atveju tapsiu kovo mėnesį. Tada apie detales galėsime toliau kalbėti“, – žurnalistams Rusnėje sakė premjeras.

„Aš tikrai nesvarstau pasitraukti (iš pareigų – BNS), kadangi Konstitucija tokio apribojimo man nereikalauja, visi mes turime tokią teisę. Vyriausybės įstatymas leidžia pasinaudoti dešimties dienų atostogomis. Tai tikrai aš tokią galimybę greičiausiai išnaudosiu, jeigu reikės, ir daugiau pasiimsiu“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis taip pat atmetė opozicijos priekaištus, kad kampanijos metu naudosis tarnybine padėtimi ir turimais administraciniais resursais.

Jis tvirtino, kad Vyriausybės sprendimai nėra ir nebus susiję su gegužę vyksiančiais šalies vadovo rinkimais.

„Aš tikrai nuosekliai, kryptingai dvejus metus dirbau ir toliau tai darysiu. (...) Aš nemanau, kad taip yra, nes aš nevykdau rinkiminės kampanijos“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Premjeras kol kas nekomentavo savo būsimos kampanijos akcentų ir kuo skirsis nuo kitų kandidatų rinkimuose.

Visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, rimčiausi S. Skvernelio konkurentai prezidento rinkimuose turėtų būtų nepriklausomas ekonomistas Gitanas Nausėda ir konservatorių iškelta buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

S. Skvernelis juos pavadino dviem prezidentės Dalios Grybauskaitės „paskirtais įpėdiniais“.

„Natūralu, kad tie, kurie šiandien yra reitingų viršūnėse, jie yra linksniuojami, kad jau yra nugalėtojai ar beveik laimėtojai. Tai manau, kad bus įdomi rinkiminė kampanija ir bus įdomūs rinkimai“, – sakė premjeras.

Ministras pirmininkas teigė, kad sprendimą dėl kandidatavimo brandino pakankamai ilgai, o jam tapus prezidentu „visos trys valdžios dirbs ranka rankon ir labai sutelktai dėl Lietuvos žmonių“.

S. Skvernelis taip pat tvirtino, kad esant poreikiui prašys viešųjų ryšių specialisto Dariaus Gudelio konsultacijų, tačiau sakė pasitikintis savo komanda.

Premjeras savo sprendimą paskelbė susitikime su Rusnės gyventojais, prieš tai apžiūrėjęs Rusnės estakados statybas.

Ši estakada svarbi užtikrinti susisiekimą per kasmetinius potvynius. Ją žadama baigti gegužės mėnesį.