„Pradėsime nagrinėti galimą poveikį VTEK, kviečiami visi galintys informaciją turėti asmenys, ir buvę nariai, ir esami, ir buvęs komiteto pirmininkas, kiti asmenys“, – BNS sakė tyrimui vadovaujanti „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Poveikiu VTEK „valstiečių“ lyderiai kaltina buvusį bendražygį Povilą Urbšį. Jų teigimu, buvęs Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas galėjo nurodyti VTEK nariams iš pareigų atleisti buvusį komisijos Prevencijos skyriaus vedėją Mindaugą Siaurį.

Šį klausimą į galimos politinės korupcijos tyrimą atliekančios laikinosios komisijos darbotvarkę įtraukę „valstiečiai“ yra paviešinę slapta įrašytą pokalbį tarp trijų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narių ir tuometinio komisijos Prevencijos skyriaus vedėjo Mindaugo Siaurio dėl pastarojo atleidimo iš darbo.

Įraše M. Siaurys raginamas savo noru išeiti iš darbo, sakoma, jog to nepadaręs bus atleidžiamas. Šį garso įrašą daugiau nei prieš metus jau buvo aprašęs dienraštis „Lietuvos rytas“.

Seimas praėjusių metų rugsėjo pabaigoje sudarė komisiją aiškintis suinteresuotų asmenų ar jų grupių galbūt neteisėtą įtaką, poveikį rinkimų eigai, koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai bei finansavimui, teisėkūros procesams,valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui, skyrimui.

Savo išvadas tyrėjai turėtų pateikti iki šių metų gegužės 1 dienos. Tuo metu vyks prezidento, Europos Parlamento rinkimų kampanija.