„Vilnius, taip, kaip jis yra išvystytas, turi galimybių plėstis viduje ir vystytis ten, kur yra išvystyta infrastruktūra. Šiandien Vilnius vystosi labai panašiai kaip pietų miestai, tie, kurie neatlaiko savo ribos. Statant neracionaliai ir neplanuojant miesto darniai, statant namus miesto pakraščiuose, už ar šalia miesto ribos, vėliau tenka galvoti apie infrastruktūrą ir panašius dalykus“, – kalbėjo Ekonomikos ir inovacijų (taip nuo sausio pirmosios vadinasi Ūkio ministerija – DELFI) ministras V. Sinkevičius.

Jo teigimu, investicijos į naujus mikrorajonus būtų galimos tik tuomet, kai pakankamai dėmesio ir lėšų būtų gavę senieji mikrorajonai. „Investicijos į naujus mikrorajonus turėtų būti daromos tuomet, kai pakankamai dėmesio yra sutelkta ir miegamiesiems. Mes pamirštame tuos Vilniaus gyventojus, kurie yra čia įsikūrę nuo 1980 metų, kai buvo pastatyti pirmieji mikrorajonai. Nuolat plečiame tik naujus“, – kalbėjo ministras.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys V. Sinkevičius teigia, kad ministro portfelį iškeisti į mero kėdę nebūtų gaila, o darbus tiek vienoje, tiek kitoje pusėje vadina tęstiniais: „Valstybė ar miestas niekada nebus projektas, turintis pabaigą“.

„Viena pagrindinių Ekonomikos ir inovacijų ministerijos užduočių – šalies konkurencingumas, kad Lietuva taptų talentų centru, kad Lietuva sukurtų gerai apmokamas darbo vietas, kad atsirastų bendradarbiavimas tarp verslo ir mokslo, kad veiktų mūsų visų ekonominiai varikliai, – laidoje „DELFI Diena“ kalbėjo V. Sinkevičius. – Ir tai niekada nebus baigtinis procesas, ir darbų bus labai daug, ir aš labai didžiuojuosi galėdamas su komanda prisidėt ir dalį jų efektyviai padengti. Tačiau miesto problemos lygiai taip pat yra svarbios ir šiandien aš manau, kad esant stipriam Vilniui, Lietuva lygiai tai pat gali būti stipti.“

Ministras įvardijo ir tris, jo nuomone, pagrindines Vilniaus problemas: pamiršti miegamieji rajonai, transportas ir socialinės problemos bei švietimas. „90 procentų vilniečių gyvena miegamuosiuose rajonuose ir Vilnius privalo būti jiems patogus, – įvardijo V. Sinkevičius. – Antra problema – transportas, spūstys. Vilniečiai per daug laiko praleidžia transporto spūstyse.“

Laida „DELFI Diena“: