Apeliacinės instancijos teismas antradienį nusprendė jo skundą atmesti, BNS sakė teismo atstovė Vilma Budėnienė.

V. Gapšys anksčiau Vilniaus apygardos teismui motyvavo, kad lanko posėdžius ir netrukdo baudžiamajam procesui, nuo kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti – paskyrimo praėjo daugiau nei dveji su puse metų, todėl prašė ją panaikinti.

Prokuroras savo atsiliepime pastebėjo, kad kardomosios priemonės laikymasis yra teisiamojo pareiga, todėl jokių privilegijų jam nesuteikia. Jis prašė skundą atmesti.

Teismas, atmesdamas V. Gapšio skundą, atkreipė dėmesį, kad paskirta kardomąja priemone jam taip pat yra uždrausta bendrauti su tam tikrais žmonėmis ir dalis jų byloje dar nėra apklausti.

„Teisėjų kolegija mano, kad būtinybė užtikrinti, jog pirmosios instancijos teisme dar neapklaustiems ir su tiriamomis nusikalstamomis veikomis susijusiems asmenims nebūtų daromas neteisėtas poveikis ar kitaip trukdoma bylos nagrinėjimui, neišnyko“, – teigiama teismo nutartyje.

Vis dėlto teismas pripažįsta, kad nėra pagrindo manyti, jog V. Gapšys, panaikinus kardomąją priemonę, nustotų dalyvauti teismo posėdžiuose ar mėgintų bėgti.

V. Gapšys kaltinamas ėmęs kyšį iš buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Šis verslininkas įtariamas papirkęs ir daugiau politikų už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Korupcija taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai oficialiai pateikti ir Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui, taip pat koncernui „MG Baltic“.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.