Pasak premjero, jei prezidentė jau antradienį pritartų A. Monkevičiaus kandidatūrai, naujasis ŠMSM vadovas darbus galėtų pradėti mėnesiu anksčiau.

„Tai priklauso nuo prezidentės sprendimo, nėra ką slėpti, aš ne kartą minėjau, kad (į ministrus teikiamas. - ELTA) asmuo viešai įvardintas tampa tik preliminariai suderinus (su prezidente. - ELTA) ir patikrinus. Aišku, nuo pokalbio taip pat daug priklauso, bet atsirado tokia netikėta galimybė, šiandien neeilinis (Seimo. - ELTA) posėdis, ir jeigu prezidentė pasirašys dekretą, tai tokiu atveju (Seimo dienotvarkės. - ELTA) rezerve numatyta ir priesaika. Ir mes galėtume suteikti galimybę ministrui praktiškai mėnesiu anksčiau pradėti darbą“, - Seime kalbėjo premjeras.

Pasak jo, šiuo metu švietimo sistemai reikia būtent tokio žmogaus, koks yra A. Monkevičius.

„Tikrai nebuvo lengva paprašyti, kad visgi jis imtųsi ir nebijotų atsakomybės. Manau, kad tai yra diplomatiškas, įsiklausantis žmogus, kuris šiandien reikalingas švietimo sistemai“, - žurnalistams kalbėjo S. Skvernelis.

Anksčiau antradienį prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė teigė, kad D. Grybauskaitė dar nėra apsisprendusi, ar skirs A. Monkevičių ŠMSM vadovu. M. Lingės teigimu, sprendimą prezidentė deklaruos po to, kai antradienį susitiks su premjero Sauliaus Skvernelio siūlomu kandidatu.

„Ji (prezidentė. - ELTA) kalbėsis su kandidatu ir, matyt, iš karto darys sprendimą - vienokį ar kitokį. Šią minutę jis (sprendimas. - ELTA) gali būti 50 su 50“, - „Žinių radijui“ teigė M. Lingė.

ELTA primena, kad antradienio Seimo darbotvarkėje jau yra numatyta į laisvas ŠMSM vadovo pareigas MRU rektoriaus A. Monkevičiaus priesaika.