„Iš vienos pusės tai rodo gerą (A. Monkevičiaus. - ELTA) sistemos išmanymą, iš kitos pusės, savotiškai paneigia valdančiųjų tam tikrą mitą, kuris buvo kuriamas, kad per dvidešimt kelerius metus Lietuvoje nieko efektyvaus nebuvo daroma, niekur nevyko būtinos reformos. Jeigu yra žmogus pasitelkiamas jau iš ankstesnių vyriausybių, tai reiškia, kad yra ir pripažinimas, jog per tuos buvusių valdžių laikotarpius tikrai buvo daroma kažkas gerai“, - antradienį „Žinių radijui“ kalbėjo M. Lingė.

Pasak jo, prezidentė Dalia Grybauskaitė dar nėra apsisprendusi, ar skirs A. Monkevičių ŠMSM vadovu. M. Lingės teigimu, sprendimą prezidentė deklaruos po to, kai antradienį susitiks su premjero Sauliaus Skvernelio siūlomu kandidatu.

„Ji (prezidentė. - ELTA) kalbėsis su kandidatu ir, matyt, iš karto darys sprendimą - vienokį ar kitokį. Šią minutę jis (sprendimas. - ELTA) gali būti 50 su 50“, - teigė M. Lingė.

Tuo tarpu valdantieji tikisi jau antradienį pratęstos Seimo rudens sesijos posėdyje prisaikdinti naująjį ŠMSM vadovą. Antradienio Seimo darbotvarkėje jau yra numatyta į laisvas ŠMSM vadovo pareigas MRU rektoriaus A. Monkevičiaus priesaika.

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė pirmadienį teigė, kad tikimasi, jog prezidentė pritars premjero teikiamam kandidatui į ministrus ir šis, iš karto po susitikimo su šalies vadove, atvykęs į Seimą galės prisiekti.

„Tikimės, kad antradienį, po to, kai kandidatas į ministrus susitiks su prezidente, šalies vadovė pasirašys dekretą ir tuomet jis (A. Monkevičius. - ELTA) galės prisiekti Seime“, - pirmadienį Eltai kalbėjo K. Frolovienė.

ELTA primena, kad Saulius Skvernelis į šiuo metu laisvas švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas praeitą savaitę pasiūlė MRU rektoriaus A. Monkevičiaus kandidatūrą.

A. Monkevičius anksčiau yra ėjęs švietimo ir mokslo ministro pareigas Rolando Pakso (2000-2001), Algirdo Brazausko (2001-2004) ir Gedimino Kirkilo (2006-2008 m.) vadovautose Vyriausybėse.