Kaip DELFI informavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) atstovė spaudai Eglė Samoškaitė, išmokos vaikams mokamos už praėjusį mėnesį iki einamojo mėnesio 25 dienos. Tačiau įprastai savivaldybės visas socialines išmokas ar pašalpas pradeda mokėti nuo einamojo mėnesio 10 iki 25 dienos. Tai reiškia, kad tėvai išmoką už gruodį gaus iki sausio 25 dienos ir šį mėnesį gaus po 30 eurų, o po 50 eurų - nuo vasario mėnesio.

Anot E. Samoškaitės, jeigu tėvai jau yra pateikę prašymą vaiko pinigams gauti, naujo prašymo teikti nereikia. Taip pat nereikia pakartotinai kreiptis dėl vaiko pinigų skyrimo ir neįgaliems vaikams, kuriems ši išmoka praeitais metais buvo paskirta ir jos mokėjimo laikotarpis yra nepasibaigęs.

Išmokų dydžiai nuo 2019 m. sausio 1 d. bus perskaičiuoti automatiškai. Kai šeimoje yra neįgalus vaikas, išmoka vaikui nuo 2019 m. sausio 1 d. siekia 69,92 eurus.

„Naujas prašymas turėtų būti teikiamas tik tokiais atvejais, jeigu šeimoje gimė vaikas, sumažėjo šeimos pajamos (šeima tapo nepasiturinti) arba šeima tapo gausi ir kiekvienam vaikui priklauso ne 50, o jau po 70 eurų. Taip pat, jeigu vaikui sukako 18 metų ir jis toliau mokosi pagal bendrojo ugdymo programą“, – paaiškino SADM atstovė.

Ji taip pat priminė, kad gausia laikoma tokia šeima, kuri augina 3 ir daugiau vaikų, nepasiturinčia – kai pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 183 eurai, bet į pajamas neįskaičiuojami vaiko pinigai ir 15–35 proc. su darbo santykiais susijusių pajamų priklausomai nuo šeimos sudėties.