„Iš praeities ūkanų grįžta, kai kurios figūros. Nieko blogo pasakyti apie poną A. Monkevičių kaip ministrą negalėčiau. Mes esame vienoje Vyriausybėje kartu dirbę. Tačiau laikas praėjo ir bristi į tą pačią upę su praeities kompetencijomis turbūt neišeina. Tikėtis kažkokios efektyvios, reformatoriškos Švietimo ministerijos veiklos, aš, deja, negaliu“, - penktadienį ,,Žinių radijui“ sakė E. Gentvilas.

Liberalų lyderis sakė, kad jam daugiausiai klausimų kyla dėl to, kaip A. Monkevičiui seksis bendradarbiauti su ,,valstiečiais“. Pasak liberalo, „valstiečiams“ įgyvendinant aukštojo mokslo reformą MRU rektorius priešinosi. Todėl, pasak jo, nėra aišku, ar galimas naujasis ministras tęstų Vyriausybės pradėtus darbus.

„Kalbant apie ,,valstiečių“ apsisprendimą kvieti A. Monkevičių, čia irgi yra tam tikras nonsensas. Jis būdamas MRU rektoriumi stipriai priešinosi tai koncepcijai, kurią Švietimo ministerija, buvusi ministrė Jurgita Petrauskienė ir Seimo dauguma realizavo vykdant Aukštųjų mokyklų reformą. Jis prieštaravo šiai reformai, kuri dar nebaigta“, - sakė E. Gentvilas.

Premjeras Saulius Skvernelis į šiuo metu laisvas švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas siūlo MRU rektoriaus A. Monkevičiaus kandidatūrą.

A. Monkevičius anksčiau yra ėjęs švietimo ir mokslo ministro pareigas Rolando Pakso (2000-2001), Algirdo Brazausko (2001-2004) ir Gedimino Kirkilo (2006-2008 m.) vadovautose vyriausybėse.