Ji pati LRT naujienų tarnybai teigė negalinti to nei patvirtinti, nei paneigti.

Pasak Prezidentūros atstovės, šalies vadovė dar nėra gavusi teikimo dėl aplinkos ministro.

DELFI primena, kad naujų ministrų paieškos tęsiasi jau ne vieną savaitę.

Trečiadienį premjero Sauliaus Skvernelio į laisvas švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas pasiūlytas Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorius Algirdas Monkevičius teigia pasiryžęs priimti iššūkį, nesibaiminant nei dėl reputacijos, nei dėl to, kad laiko iki Vyriausybės kadencijos pabaigos likę nelabai daug.

Rektorius pabrėžia, kad atsukti nugaros švietimo bendruomenei ir premjero Sauliaus Skvernelio kvietimui jis nesiryžta, nes, jo įsitikinimu, švietimas yra visos valstybės raidos pamatas.

Į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovo postą siūlomas A. Monkevičius neskuba vertinti tai, ką buvusi švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė darė ne taip. Tačiau, akcentuoja MRU rektorius, įgyvendinant aukštojo mokslo bei mokytojų etatinio darbo apmokėjimo reformas buvo per daug skubama ir veikiama centralizuotai.

A. Monkevičius Eltai teigė, kad ir anksčiau yra sulaukęs siūlymų užimti laisvą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos postą iš Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Eugenijaus Jovaišos. Tačiau, pabrėžė jis, labai rimtai šių pasiūlymų nesvarstęs. Vis dėlto pastarąjį penktadienį premjerui S. Skverneliui pavyko A. Monkevičių įtikinti.

„Premjeras pasikvietė, ir mes ilgai su juo aptarinėjome bei diskutavome apie švietimo sistemoje susiklosčiusias aplinkybes. Aš jam išsakiau savo požiūrį ir tai, kaip matau visą šią sudėtingą situaciją“, - kalbėjo A. Monkevičius.

MRU rektoriaus teigimu, vykusiame susitikime S. Skvernelis jį motyvavo tuo, kad privalu kuo greičiau atlikti švietimo bendruomenei itin svarbius darbus.