Teisėja Nijolė Žimkienė per posėdį trečiadienį informavo apie gautą prokuroro prašymą, Vilniaus apygardos teisme jis bus nagrinėjamas artimiausiu metu.

E. Masiulio advokatas Mindaugas Bliuvas teismo prašė netekinti šio prašymo dėl laikino nuosavybės teisių apribojimo pratęsimo.

Prašymai dėl per kratą rastų pinigų likimo teismuose paprastai sprendžiami kas tris mėnesius, kai prašymą pratęsti apribojimą besibaigiant jo terminui pateikdavo prokuroras.

Įvairių instancijų teismai ne kartą yra pasisakę, kad politinės korupcijos byloje teisiamam buvusiam Seimo nariui pinigai negali būti grąžinti. Pasak teismų, nėra pagrindo teigti, laikinas nuosavybės teisių apribojimas taikomas neproporcingai ilgai.

E. Masiuliui nėra pavykę atgauti ir iš sutuoktinės piniginės paimtų 800 eurų ir iš jo piniginės paimtų 690 eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų, 1600 JAV dolerių. Buvęs politikas sako, kad pastarieji pinigai buvo skirti į JAV planuotai kelionei.

Didelės pinigų sumos buvo rastos per kratas kaltinimų korupcija sulaukusio buvusio politiko namuose ir automobilyje Vilniuje.

Prokurorai teigia, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis davė 106 tūkst. eurų kyšį E. Masiuliui už koncernui naudingų sprendimų priėmimą Seime.

Abu kaltinamieji tikina, kad pas E. Masiulį rasti pinigai – 90 tūkst. eurų – buvo R. Kurlianskio paskola.

Bylos duomenimis, per kratas pas E. Masiulį rasta 242,4 tūkst. eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1,6 tūkst. JAV dolerių.

Buvęs politikas yra sakęs, kad dalis šių lėšų priklauso kitiems asmenims ir buvo skirtos investuoti į nekilnojamąjį turtą ar yra jo šeimos pinigai. Taip pat jis teigė, kad nėra duomenų, jog lėšos būtų gautos nusikalstamu būdu.