„Mes su A. Zuoku ankstesnių liberalų veiklų kontekste konkuravome ir natūralu, kad jam naudinga piešti situaciją kaip dabar paranku ir tame tarpe konkuruojant dėl Vilniaus miesto mero posto“, – BNS sakė byloje piktnaudžiavimu kaltinamas G. Steponavičius.

„Nekomentuojam kitų kandidatų į merus pareiškimų“, – BNS teigė R. Šimašiaus patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

Kaip liudytojas trečiadienį teisme apklaustas Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas ir kandidatas į Vilniaus merus A. Zuokas tvirtino manantis, kad ryšys tarp koncerno „MG Baltic“ atstovų, dabartinio miesto mero R. Šimašiaus ir Eligijaus Masiulio jam nekelia abejonių.

Taip pat A. Zuokas teigė, kad dabar „MG Baltic“ byloje teisiamas jo buvęs bendražygis G. Steponavičius buvo užsitikrinęs koncerno paramą ir to neslėpė.

„Jis yra sakęs, kad jeigu jis bus išrinktas partijos pirmininku, koncernas jam garantuoja paramą tiek finansinę, tiek žiniasklaidos grupės palaikymą", – Vilniaus apygardos teisme trečiadienį teigė A. Zuokas.

G. Steponavičius tokias kalbas pavadino „neatspindinčiomis tikrovės“.

„Aš galiu pasakyti, kad koncerno parama liberalams buvo, ji buvo oficiali ir visiems žinoma. Jie buvo tik vieni iš rėmėjų. Tiesiog buvo patogu A. Zuokui taip šiandien kalbėti, tačiau tai niekaip neatspindi tikrovės“, – sakė G. Steponavičius.

Politinės korupcijos byloje buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių ir kitiems politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Korupcija taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys, liberalas Šarūnas Gustainis, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys G. Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai oficialiai pateikti ir Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui, taip pat – koncernui „MG Baltic“.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.