Valdžia pataria tokioms šeimoms į oro uostus kartu su savimi pasiimti dokumentus, įrodančius, kad skirtingą pavardę turintis vaikas tikrai yra jų.

Kad netektų užstrigti oro uosto patikros zonose, patariama tėvams su savimi turėti vaikų gimimo liudijimus arba įvaikinimo dokumentus. Kitaip vaikams ir tėvams gali tekti dalyvauti apklausose ir bendrauti su pareigūnais, rašoma Mirror.co.uk.

„Mes esame įsipareigoję pasirūpinti vaikų saugumu ir užkirsti kelią prekybai žmonėmis ir ypač vaikais, jų lytiniam išnaudojimui bei kitiems nusikaltimams. Štai kodėl pasienio pareigūnai šeimoms gali užduoti klausimus“, – skelbia valdžia.

Kasdien į Britaniją atvyksta tūkstančiai vaikų, didžioji dauguma jų grįžta iš atostogų su tėvais ar artimaisiais kitose šalyse. Todėl, jei vaiką lydintis asmuo nėra jo tėvas ar mama arba jis turi kitą pavardę, gali būti užduodami tam tikri klausimai, rašoma vyriausybės tinklalapyje.

Taigi, prieš atvykstant į oro uostą įsitikinkite, kad su savimi turite šiuos dokumentus:

- Gimimo liudijimas ar įvaikinimo dokumentai, kuriuose nurodyti jūsų santykiai su vaiku;

- Santuokos ar skyrybų sertifikatai, jei jūsų pavardė skiriasi nuo vaiko;

- Vaiko tėvų laiškas ar socialinio darbuotojo leidimas keliauti kartu su vaiku, jei jūs esate jo giminaitis;

- Jei vaiko gimimo liudijime įrašyta dviejų tėvų pavardė, tačiau vaikas keliauja tik su vienu jų, atskiro kito tėvo leidimo nereikia. Jei vienas iš tėvų yra miręs, būtų pravartu su savimi turėti jo mirties liudijimą.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.