„Jeigu imti mano atvejį, kur yra konkretūs politikų komentarai, aš matau politinių jėgų vienijimąsi, į premjero pusę taip užtikrintai stojo ir Antanas Guoga, ir konservatorius Kęstutis Masiulis, ir jo (valdančiųjų) komanda – Agnė Širinskienė išsišaipė, Stasys Jakeliūnas.

Visa tai jie daro su lengva patyčia ir turbūt yra visiškai įsitikinę, kad galia yra jų pusėje. Kitas dalykas, galbūt yra šiokio tokio nerimo, nes jeigu atsiranda precendentas – pilietis prieš valdžios simbolį, jeigu taip netyčia nutiktų, kad pilietis kažką pasiektų, būtų labai neramus ženklas visiems politikams, kurie nuoširdžiai įsivaizduoja esą aukščiau piliečių“, – sakė A. Tapinas.

Jis savo ketinimų neatsiima, ir vis dar tikisi premjero reakcijos. Į kitų politikų pareiškimus A. Tapinas nežada reaguoti, tačiau neatmeta galimybės, kad sieks S. Skvernelio paskleistos informacijos teisinio vertinimo. Pasak jo, dėl to tarsis, kai baigsis pareiškime nurodytas terminas.

DELFI primena, kad A. Tapinas pareikalavo per 14 dienų nuo sausio 4 dienos Vyriausybės ir Seimo tinklapiuose išplatinti informacijos paneigimą. Nepaskelbus paneigimo ir atsiprašymo A. Tapinas žada kreiptis į Generalinį prokurorą dėl ikiteisminio tyrimo dėl šmeižimo pradėjimo bei į teismą dėl tikrovės neatitinkančių, jo garbę ir orumą žeminančių žinių paskleidimo bei persekiojimo už kritiką.

Su visu kreipimosi tekstu galima susipažinti čia.

Premjeras per atstovą spaudai leido suprasti, kad į A. Tapino kreipimąsi nereaguos.
„Šiame A. Tapino šou premjeras nedalyvaus“, – DELFI sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Feisbuke pasipylė politinių vertinimų

Į premjero pusę stojo ir „valstiečių“ atstovas Seime Stasys Jakeliūnas.

„Aš, kaip ir premjeras S. Skvernelis, taip pat manau, kad A. Tapinas savo organizuojamais mitingais ir kita veikla siekia pakeisti teisėtai išrinktą šalies valdžią. Ir ne tik jis, bet ir kai kurie kiti vadinamieji žurnalistai, pirmiausia E. Jakilaitis, R. Miliūtė ir R. Valatka. Ar jie turi teisę tai daryti? Be jokios abejonės, nes esame laisva šalis. Tačiau ar tai, ką jie daro, yra žurnalistika? Ne, nes tai – akivaizdi propaganda“, – feisbuke rašė S. Jakeliūnas.

Jis siūlo A. Tapinui būsimajame teisminiame ieškinyje prie S. Skvernelio pavardės įrašyti ir jo.

Į A. Tapino kreipimasi sureagavo konservatorius Kęstutis Masiulis.

„A. Tapinas grasina paduoti S. Skvernelį į teismą dėl garbės ir orumo žeminimo. Kaip politikas, esu turėjęs bent 3 teismo procesus dėl panašių kaltinimų prieš stambius verslininkus ir koncernus su geriausiais advokatais, kurie bandė taip mane užtildyti, todėl puikiai žinau teismo argumentaciją ir praktiką šioje srityje. Galiu užtikrintai pasakyti, kad A. Tapinas jokių šansų laimėti šio teismo proceso neturi“, – prognozavo K. Masiulis.