Parlamentaro išplatintame pranešime teigiama, kad VRK narės J. Valčiukienės elgesys, jai pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, kelia abejonių dėl reputacijos ir patikimumo.

Taip pat parlamentaras prašo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio teikti Seimui siūlymą atšaukti J. Valčiukienę iš VRK narių.

„Manau, kad artėjant rinkimams į Europos Parlamentą, Prezidento rinkimams, Savivaldybių tarybų rinkimams, referendumui dėl pilietybės Jūsų, Seimo pirmininke, principinga pozicija prisidėtų prie to, kad mano minėti rinkimai praeitų sklandžiai ir jais pasitikėtų visa visuomenė bei politinių partijų lyderiai. Apie Jūsų sprendimą prašau mane informuoti“, - rašoma Seimo nario B. Matelio kreipimesi.

2018 m. rugpjūčio 1 d. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, kad VRK narė J. Valčiukienė pažeidė įstatymą, kai nedeklaravo savo vyro advokato Evaldo Valčiuko ryšių su „Agrokoncernu“ ir kitomis LVŽS pirmininkui R. Karbauskiui priklausančiomis įmonėmis.

2018 m. gruodžio 21 d. Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, kad J. Valčiukienės reikalavimas panaikinti šį VTEK priimtą sprendimą, kuriuo ji pripažinta pažeidusi Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, yra nepagrįstas ir nustatė, kad VTEK pagrįstai J. Valčiukienę pripažino pažeidusią įstatymą.