Politikas tikina ir tai, kad frakcijoje ir toliau turėtų išlikti prieš biudžetą balsavęs Naglis Puteikis, kurio pavardė, kaip teigia konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, galimai linksniuojama ažiotažą sukėlusioje vadinamojoje premjero Sauliaus Skvernelio pažymoje.

„Stabilumas visą laiką buvo, ir tie keli žmonės, kurie išėjo iš frakcijos, to stabilumo nesuteikė. Šiais metais mes pateikinėdami biudžetą - patį pagrindinį įstatymą - surinkome balsų tiek pat, kaip ir praėjusiais metais. Žinant, kad du žmonės dėl sveikatos negalėjo dalyvauti posėdyje, teoriškai mes būtume surinkę ir daugiau balsų nei praėjusiais metais. Tad apie kokį nestabilumą dar galime šnekėti?“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis nesureikšmina fakto, kad „valstiečių“ frakcijai priklausantis N. Puteikis balsavo prieš biudžeto projektą. Pasak LVŽS frakcijos seniūno, kiekvienas Seimo narys turi laisvo mandato teisę. Kita vertus, R. Karbauskis sako, kad toks N. Puteikio balsavimas yra susijęs su artėjančiais prezidento rinkimais.

„Net N. Puteikiui balsuojant prieš, mes surinkome balsų tiek, kiek praėjusiais metais, o jeigu būtų visi dalyvavę - būtume dviem balsais daugiau turėję. Noriu pasakyti, kad tai vieno ar kito Seimo nario apsisprendimas. Kiekvienas Seimo narys turi laisvą mandatą ir pasirenka, kur ir kaip veikti, kokioje frakcijoje dalyvauti. Seimo narys N. Puteikis nėra mūsų partijos narys ir valdančiojoje daugumoje jis tikriausiai yra tiek, kiek jo įsitikinimai ir galbūt rinkiminiai interesai sutampa. Be to, dabar yra rinkiminis momentas ir tas kritikos suaktyvėjimas yra būtent susijęs su rinkimais“, - sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat leidžia suprasti, kad viešojoje erdvėje pasigirstantis N. Puteikio pavardės linksniavimas premjero pažymoje taip pat nebus priežastis atsisveikinti su dar vienu frakcijos nariu. R. Karbauskis sako, kad negali komentuoti viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos, jog N. Puteikio padėjėja Laura Radzevičiūtė yra minima Vyriausybės vadovui pateiktoje medžiagoje dėl nacionalinių grėsmių ir gali būti siejama su neramumais Alytaus pataisos namuose.

„Negaliu komentuoti to, ko negaliu komentuoti“, - sakė R. Karbauskis.

Gruodį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis apkaltino konservatorius, kad šiems priiminėjant politinius sprendimus įtaką daro Kremlius. Premjeras kreipėsi į šalies specialiąsias tarnybas tai ištirti. S. Skverneliui gavus pažymas iš specialiųjų tarnybų apie nacionalines grėsmes viešumoje pasirodė informacija, kad pažymose esanti medžiaga gali būti susijusi ir su pačiais LVŽS frakcijos nariais bei jiems artimais asmenimis.

Pasak konservatoriaus G. Landsbergio, tarp „valstiečių“ frakcijos narių pažymose minimas N. Puteikis. Vėliau patikslinus informaciją, viešumoje pasirodė, kad vis dėl to pažymose minimas ne N. Puteikis, bet jo padėjėja L. Radzevičiūtė.

„Nepatvirtintais oficialiai, bet opozicijos šaltinių duomenimis, premjeras galėjo gauti informacijos iš teisingumo ministro ir Kalėjimų departamento, kad premjero frakcijos narys (kol kas vienintelis valstiečių kandidatas į Prezidentus) Naglis Puteikis galėjo turėti sąsajų su Alytaus pataisos namuose planuotais (organizuotais) neramumais“, - feisbuke paskelbtame įraše teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad „valstiečių“ frakciją paliko keturi parlamentarai: Povilas Urbšys, Arūnas Matelis, Justas Džiugelis, Dovilė Šakalienė.