Rajono Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Skirmantės Subačienės duomenimis, tai daugiau nei pusantro karto viršijo 2017-ųjų metų naujagimių „derlių“.

„Pernai skyriuje registravome 644 naujagimius berniukus ir 621 mergaitę. Dar noriu pažymėti, kad kiekvienam gimusiam vaikeliui, kurio bent vienas iš tėvų deklaravęs savo gyvenamąją vietą Kauno rajone, buvo įteikta graži ir tokia proga labai vertinga Savivaldybės dovana - naujagimio kraitelis“, - ketvirtadienį Eltai sakė S. Subačienė.

Kauno rajono Civilinės metrikacijos skyriuje pernai buvo registruoti ir 889 mirties atvejai. Tai - kiek mažiau nei rajone mirdavo žmonių 2013-2016 metais kasmet.

Per metus jos vadovaujamame skyriuje buvo sutuoktos 644 jaunavedžių poros. Pernai Kauno rajone išsituokė 168 poros.

Lyginant santuokas įregistravusių porų skaičius, praėjusiais metais (pagal kasmetinius duomenis nuo pat 2008-ųjų) gyventojų buvo sutuokta daugiausiai. Populiariausia iškilmingai santuokos ceremonijai sudaryti vieta Kauno rajone - Raudondvario pilis.

„Mūsų Raudondvaris populiarus ne tik rajone. Dabar, kai nebereikia besituokiantiems būtinai tai atlikti pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą, pas mus tuoktis atvažiuoja poros ir iš Kauno miesto, Jonavos, Kėdainių, Kazlų Rūdos, net iš sostinės Vilniaus“, - Eltai teigė Kauno rajono Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja.