Tokias ne itin malonias orų prognozes įvardijo sinoptikas Vytautas Sakalauskas, viešėjęs laidoje „DELFI Diena“. Jis įspėjo, kad artimiausią naktį lauke bus nesaugu ir vairuotojams, ir pėstiesiems.

„Sniegas Lietuvoje beveik išnyko, išliko tik rytiniuose rajonuose. Ciklonas į Lietuvą atnešė sniegą, bet ciklonas vėl tolsta, nusinešdamas sniegą, – permainingus orus apibūdino sinoptikas. – Nors šio vakaro orai bus šventiniai: pakankamai ramu, žymesnio sniego nenumatoma, pūs nestiprus, nepastovios krypties vėjas, tačiau oras po truputėlį vis šals ir iki vidurnakčio daug kur pašals iki 0 ar -4 laipsnių.“

Ir nors iki vidurnakčio orai leis pasimėgauti Naujųjų sutikimu, išmušus dvylikai laukia kur kas nemalonesni siurprizai. „Orai pradės keistis, Naujieji bus tarsi slenkstis, – kalbėjo V. Sakalauskas. – Apie dvyliktą, gal šiek tiek po dvylikos, Vakarų Lietuvoje ir kai kuriuose šiauriniuose rajonuose pasirodys krituliai.“

Sinoptiko teigimu, prie jūros krituliai gali būti šlapdriba, kitoje Lietuvos dalyje – sniegas. Iki ryto stiprės ir vėjas. Antradienio rytą vėjo gūsių stiprumas gali siekti ir 15-20 m/s.

V. Sakalauskas įvardijo, kad Vilniuje snigti pradės paryčiais, tačiau kai kuriuose rajonuose ir papustys, ir užklups lijundra, o kai kur formuosis ir plikledis. Antradienį daug kur numatoma teigiama temperatūra.

Sinoptiko teigimu, naujametiniai orai labiau primins rudenį, nes jau sausio pirmąją sniegas ištirps arba jį nuplaus lietus. „Lis didesnėje Lietuvos dalyje“, – tikino sinoptikas.

V. Sakalauskas perspėjo, kad pajūryje numatomas stiprus vėjas, todėl gyventojams vertėtų pasirūpinti lauke esančių daiktų pritvirtinimu. Apie stiprų vėją kalba ir kolegos iš Latvijos, jie šiandien pranešė, kad bangos Baltijos jūroje artimiausiomis dienomis gali pasiekti net 8 metrus.

Tačiau tai ne vienintelė gamtos išdaiga, kurios šiąnakt ir rytoj reiktų pasisaugoti – dėl permainingų orų ir šlapdribos bus itin slidu vaikščioti, todėl sinoptikas perspėjo, kad išėję į lauką žvalgytumėmės ir sau po kojomis. Sunku bus ir keliaujantiems, nes keliai pasidengs plikledžiu.