,,Vienas iš netinkamos lyderystės pavyzdžių - vėluoja Vyriausybės programoje suplanuotos priemonės, skirtos korupcijos prevencijai vykdyti. Taip pat nepakankamai buvo vykdomas ir koordinuojamas Šakinės korupcijos prevencijos sveikatos priežiūros sistemoje programos įgyvendinimas, siekiant mažinti korupcijos apraiškas visame sveikatos sektoriuje“, - komentavo ministro sprendimą L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Be to, pastarosiomis dienomis viešoje erdvėje nemažai aptarinėjamas ir ES lėšomis įgyvendinamas mokymų projektas korupcijos prevencijos tema medikų bendruomenei, kur paskaitas skaitė buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė. Pastarasis sulaukė neigiamų jaunųjų gydytojų vertinimo dėl nekokybiško turinio.

Pasak patarėjos, tai projektas, susijęs su viena iš LRV ir Nacionalinės korupcijos prevencijos programos įgyvendinimo planų priemonių. Nors pirminė šio projekto idėja buvo prasminga, tačiau nebuvo tinkamai pasirengta jos įgyvendinimui, prastai išgrynintas tyrinys, kurį rengiant nebuvo pakankamai dirbta su tiksline auditorija - medikais, neįsiklausyta į jų nuomonę. Užuot sutelkus medikų bendruomenę, buvo sukeltas nepasitenkinimas ir prašymai nutraukti šį projektą. N. Černiauskienė buvo šio projekto valdymo grupės vadovė.

,,Tenka apgailestauti, kad patarėjai nepavyko susidoroti su šiais iššūkiais ir šios srities kuravimui bus ieškoma naujo komandos nario, kuris sutelktų bendruomenę ir efektyviai koordinuotų korupcijos prevencijos politiką Sveikatos apsaugos ministro komandoje“, - teigia L. Bušinskaitė-Šriubėnė

N. Černiauskienė pareigas palieka nuo 2019 m. sausio 1 d.