Prienai – gimtasis žurnalisto, dešimtmetį ėjusio LRT generalinio direktoriaus pareigas, kraštas. Kalbama, kad A. Siaurusevičiaus kandidatūrą ketina kelti Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Vis dėlto, šias žinias A. Siaurusevičius vadina tiesiog gandais, o paklausus, kuo šiuo metu užsiima, nė nedvejodamas atsakė, kad skaito knygas, tačiau vėliau pridūrė: „Šį tą veikiu, bet kai bus pasakyta – pranešiu oficialiai“.

A. Siaurusevičius teigė, kad nuo tada, kai paliko LRT generalinio direktoriaus postą, sulaukė įvairių pasiūlymų. „Daug ką siūlė. Kandidatuoti ir ten, ir ten. Bet kol kas niekur, – kalbėjo A. Siaurusevičius ir tikino, kad pasiūlymo kandidatuoti į Prienų merus nebuvo sulaukęs. – Daug šneka, bet ne, manęs niekas neklausė.“

Socialdemokratų darbo partija teigia išrinkusi kitą kandidatą

Šiuos gandus neigė ir Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis. „Taryba patvirtinusi visai kitą žmogų“, – teigė A. Palionis, tačiau pridūrė, kad oficialūs dokumentai dėl kandidato bus pateikti tik po Kalėdų.

Jo teigimu, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos atstovu taryboje jau patvirtintas Arūnas Vaidogas. Iš Trakų kilęs A. Vaidogas – Prienų rajono savivaldybės tarybos narys. „Tarybos skyrius jau patvirtinęs, o po Kalėdų neš dokumentus, nes reikia užregistruoti“, – teigė A. Palionis.

Į klausimą, ar partija svarstė ir A. Siaurusevičiaus kandidatūrą, A. Palionis teigė, kad „tokių gandų buvo“.

A. Siaurusevičiaus kandidatūrą neigia ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas. „Tik gandai“, – trumpai atsakė G. Kirkilas.

Siaurusevičius ir Prienai

Iš Prienų kilęs 51-erių A. Siaurusevičius dar prieš studijas Vilniaus universitete (VU) dirbo vietiniame, Prienų rajono laikraščio „Naujas gyvenimas“ korespondentu.

Vėliau dirbo VU laikraštyje, savaitraštyje „Atgimimas“, aštuonerius metus dirbo „Laisvosios Europos“ radijo korespondentu, vedė laidas „Spaudos klubas“ ir „Pusryčių klubas“, rengė ir vedė laidų ciklą „Už Europą“.

Nuo 2008 m. balandžio iki 2018 m. balandžio vadovavo Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai. Po dešimties metų generalinio vadovo kėdę A. Siaurusevičius užleido naujai išrinktai vadovei – Monikai Garbačiauskaitei-Budrienei.