„Mačiau to žmogaus transformaciją. Ir tai man yra vienas iš rodiklių. Kai su juo studijavau tiek tarptautinius santykius, tiek žurnalistiką, jeigu mums kurse būtų kažkas pasakęs, kad jis kada nors galės pasakyti tuos garsiuosius žodžius, kad savi šaudė į savus, [...] mažų mažiausia būtume pasukioję pirštą prie smilkinio“, – pabrėžė analitikas.

Pasak jo, tais laikais nebuvo įmanoma net įsivaizduoti, kad A. Paleckis taps tokiu, kokiu tapo: „Ta transformacija yra visiškai akivaizdi – buvo vienas žmogus, pasidarė kitas.“

A. Paleckis savo palankumo Rusijos režimui pastaruoju metu neslėpė, tačiau, pasak M. Laurinavičiaus, jis galėjo sėkmingai veikti Rusijos interesams net būdamas žinomas. Analitikas priminė, kad A. Paleckis anksčiau buvo ir įtakingas socialdemokratas, turintis daug pažinčių ir žinantis svarbios informacijos.

Pareigūnai to nepatvirtino, bet kalbama, kad su šnipinėjimo byla gali būti susijęs ir buvęs Klaipėdos tarybos narys Viačeslavas Titovas, dėmesio centre atsiradęs po to, kai Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą apskelbė žudiku.

M. Laurinavičius tokios informacijos sakė neturintis, bet žinant modelius, kaip Rusijos režimas veikia, „tai yra visiškai tikėtina dėl vienos paprastos priežasties – čia ne dėl to, kad pats A. Paleckis su V. Titovu kaip nors nuo seno pažįstami – tuos žmonių, palankių Rusijai, tinklus, kuria pati Rusija, pats režimas“.